Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

Manchester United opäť bez výhry, na pôde West Hamu prehral 1:2

Na snímke tím West Hamu United, v nedeľu 27. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Hostia nevyhrali v štyroch z posledných piatich zápasov a v tabuľke klesli na štrnáste miesto, práve za West Ham.

Londýn 27. októbra (TASR) - Futbalisti Manchestru United prehrali v nedeľnom zápase 9. kola anglickej Premier League na pôde West Hamu 1:2. V druhej minúte štvrťhodinového nadstavenia strelil víťazný gól z penalty Jarrod Bowen. Pripísal si tretí presný zásah v ligovej sezóne a je tak najlepší kanonier z tímu. Hostia nevyhrali v štyroch z posledných piatich zápasov a v tabuľke klesli na štrnáste miesto, práve za West Ham.

Chelsea vyhrala v lige po takmer mesiaci – Newcastle zdolala 2:1 a poskočila o tri pozície na štvrté miesto. Piaty Arsenal má síce zápas k dobru, no Londýnčania sa dostali aj pred Brighton a Nottingham. O víťazný gól proti Newcastlu sa postaral Cole Palmer, ktorý prekonal Nicka Popea v 47. minúte. Palmer mal výrazný podiel aj na otváracom góle zápasu v podaní spoluhráča Nicolasa Jacksona. Druhý brankár hostí Martin Dúbravka stále nie je na súpiske pre zranenie kolena.

Prvú výhru v sezóne zaznamenal Crystal Palace, ktorý zdolal Tottenham 1:0 a posunul sa zo zóny zostupu. Hrdinom domácich bol Jean-Philippe Mateta, ktorý sa gólovo presadil v 31. minúte. Spurs sú už zhruba mesiac bez svojho ofenzívneho ťahúňa Heung-Min Sona, ten nastúpil pre zranenie od konca septembra len v jednom zo šiestich zápasov.



sumáre - 9. kolo

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)

Góly: 31. Mateta



FC Chelsea - Newcastle United 2:1 (1:1)

Góly: 18. Jackson, 47. Palmer - 32. Isak



West Ham United - Manchester United 2:1 (0:0)

Góly: 74. Summerville, 90.+2. Bowen (z 11 m) - 81. Casemiro