Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Manchester United vymenoval Van Nistelrooya za asistenta ten Haga

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na pozícii asistenta skončil Mitchell van der Gaag a United nepočítajú ani so službami kouča útočníkov Benniho McCarthyho.

Manchester 11. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United vymenoval svojho bývalého útočníka Ruuda van Nistelrooya za asistenta trénera Erika ten Haga. Holandských koučov doplní ich krajan Rene Hake.

Štyridsaťosemročný Van Nistelrooy obliekal dres "červených diablov" v rokoch 2001 až 2006. Za klub z Old Traffordu odohral 150 ligových stretnutí, v ktorých strelil 95 gólov. Počas trénerskej kariéry zaznamenal najväčší úspech v sezóne 2022/23, keď doviedol v pozícii hlavného kormidelníka PSV Eindhoven k triumfu v Holandskom pohári a k druhému miestu v Eredivisie. Hake trénoval počas uplynulých rokov holandské kluby Twente Enschede či FC Utrecht. "Teraz je vhodný čas na osvieženie trénerského tímu, pretože sa snažíme nadviazať na úspechy z predošlých dvoch rokov a posunúť sa na vyššiu úroveň," citovala ten Haga agentúra Reuters.

Na pozícii asistenta skončil Mitchell van der Gaag a United nepočítajú ani so službami kouča útočníkov Benniho McCarthyho.