Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 28. jún 2024Meniny má Beata
< sekcia Šport

Manchesterské derby skončilo víťazstvom United 3:2

Hráč Manchesteru United Wayne Rooney (uprostred) sa raduje s Ashleyom Youngom (vľavo) a Robinom van Persiem Foto: TASR/AP

O víťazovi stretnutia rozhodol v 92. minúte Robin van Persie.

Londýn 9. decembra (TASR) – V manchesterskom derby, ktoré sa hralo v rámci 16. kola najvyššej anglickej futbalovej ligy, zvíťazili v nedeľu United nad domácimi Citizens 3:2.

Po prvom dejstve vyhrával líder tabuľky vďaka gólom útočníka Waynea Rooneyho 2:0. Zverenci talianskeho trénera Roberta Manciniho v druhom polčase vyrovnali stav po presných zásahoch Yayu Tourého a Argentínčana Pabla Zabaletu, no v druhej minúte nadstaveného času udrel z priameho kopu holandský kanonier Robin van Persie a zabezpečil "červeným diablom" v derby plný bodový zisk.

Majster prehral prvý zápas v sezóne a v tabuľke je druhý. Na vedúci United, ktorému v stretnutí rozhodcovia neuznali regulérny gól, teraz stráca 6 bodov. Na konci nedeľného manchesterského derb to poriadne iskrilo. Po víťaznom góle "červených diablov" z kopačky Robina van Persieho v nadstavenom čase vbehol na trávnik fanúšik domácich.
Policajti odvádzajú z trávnika fanúšika Manchester City
Foto: TASR/AP

Z ich sektora zasiahol do tváre predmet, s najväčšou pravdepodobnosťou minca, oslavujúceho Ria Ferdinanda a spôsobil mu krvavú ranu. "Verím, že tieto incidenty neboli nutné. Stretli sa dve fantastické mužstvá a odohrali fantastický zápas," cituje internetový portál welt.de slová trénera víťazných United Alexa Fergusona.
Hráč Manchester United Rio Ferdinand po zasiahnutí do tváre
Foto: TASR/AP


V druhom nedeľnom zápase zvíťazil Everton nad Tottenhamom 2:1. Domáci strhli víťazstvo na svoju stranu až v samom závere stretnutia. V 90. minúte vyrovnal na 1:1 Steven Pienaar a v nadstavenom čase rozhodol chorvátsky útočník Nikica Jelavič.

FC Liverpool, v základnej zostave so slovenským reprezentantom Martinom Škrteľom, ktorý odohral celý zápas, zdolal londýnsky West Ham United na jeho ihrisku 3:2.

sumár - 16. kolo:

Manchester City – Manchester United 2:3 (0:2)

Góly: 60. Touré, 86. Zabaleta – 16. a 29. Rooney, 90.+2 van Persie



FC Everton – Tottenham Hotspur 2:1 (0:0)

Góly: 90. Pienaar, 90.+2 Jelavič – 76. Dempsey


West Ham United – FC Liverpool 2:3 (2:1)

Góly: 36. Noble (z 11 m), 44. S. Gerrard (vlastný) – 11. Johnson, 76. Cole, 79. Shelvey.
/za hostí M. Škrteľ celé stretnutie/