Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Šport

Maradonova trénerská anabáza v Al Wasl sa skončila predčasne

Diego Maradona Foto: TASR/AP Photo

Agentínčan nedokázal priviesť svojich zverencov v uplynulej sezóne k žiadnemu titulu, a práve táto skutočnosť bola hlavným dôvodom na predčesné rozviazanie zmluvy.

Dubaj 10. júla (TASR) - Svetová futbalová legenda Diego Maradona už nie je trénerom Al Wasl. Klub zo Spojených arabských emirátov s ním skončil spoluprácu v utorok večer.

Päťdesiatjedenročný Maradona sa v máji minulého roka dohodol s vedením klubu na dvojročnom kontrakte, no ten už nedodrží. Al Wasl pritom ešte po skončení sezóny deklaroval, že Maradona má naďalej dôveru vedenia a jeho výmena nie je žiadnou témou.

Agentínčan nedokázal priviesť svojich zverencov v uplynulej sezóne k žiadnemu titulu, a práve táto skutočnosť bola hlavným dôvodom na predčesné rozviazanie zmluvy. Al Wasl ukončil ročník až na 8. mieste domácej Pro League, naviac prehral vo finále Ligy majstrov krajín Perzského zálivu a v domácich pohárových súťažiach bol ďaleko od získania primátu.

Trénerská kariéra Maradonu tak naďalej zostáva v ostrom kontraste s hráčskou. Majster sveta z roku 1986 a šampión Argentíny, Talianska a Španielska zatiaľ na prenikavý úspech ako lodivod stále čaká. Po krátkych anabázach v rodnej krajine v Mandiyu a Racing Clube sa nepresadil ani ako reprezentačný kouč Argentíny, keď s ňou na MS 2010 v Juhoafrickej republike prehral vo štvrťfinále s Nemeckou 0:4.