Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Šport

Martin prehral na domácom ľade s HC Košicami vysoko 1:7

Na ilustračnej snímke radosť hráčov Košíc Foto: TASR/František Iván

Pre Martin to je už šiesta prehra za sebou.

Martin 30. októbra (TASR) - Stý vzájomný zápas v extralige našiel lepšie pripravených skúsených hostí. Tí síce inkasovali už v 3. minúte, keď presilovku za príliš veľa hráčov hostí na ľade využil Fadrný. To však bolo zo strany domácich všetko. Košice vzápätí vyrovnali, keď po prihrávke Richarda vyrovnal už v 5. minúte Róbert Huna. O minútu neskôr sa tešili hostia dvakrát, keď sa individuálne presadil Haščák. Domáci potom pôsobili odovzdaným dojmom a v 8. minúte prijalo košickým hokejistom aj šťastie. Strelu Róberta Hunu vyrazil Volentier do prilby tohto košického útočníka a od nej sa puk odrazil do martinskej bránky. Domácim potom nepomohla ani výmena brankárov, keď namiesto Volentiera prišiel Šúrek. V 12. minúte dostal Martin už štvrtý gól - Slovák premenil prihrávku Spilara.

Aj v druhom dejstve bol na ľade rovnaký obraz. Košice väčšinou útočili a domáci sa bránili. Ale len do 28. minúty, keď z dobre zahratej presilovky bol úspešný Jenčík. V 35. minúte pridal šiesty úspech hostí opäť z presilovky Spilar. Domáci kontrovali len občas, šance Horského, Murčeka a Hollého však zneškodnil Hylák. Stretnutie sa v treťom dejstve už len dohrávalo. Hostia mali nahraté a tak len kontrolovali hru. Prvý útok sa však ešte raz predviedol v plnej kráse a Spilar v 55. minúte uzavrel skóre. Pre Martin to je už šiesta prehra za sebou.


MHC Mountfield - HC Košice 1:7 (1:4, 0:2, 0:1)

Góly: 3. Fadrný - 5., 8. Róbert Huna, 35., 55. Spilar, 6. Haščák, 12. Slovák, 28. Jenčík. Rozhodovali: Bachúrik - Holienka, Valach, vylúčení: 3:4, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1400 divákov


Hlasy po zápase:

Róbert Pukalovič, tréner MHC: "Vieme, čo je v našich hráčoch, ale dnes sme videli, čo sa stane, keď nehrajú to, na čo majú. Ak si niekto myslel, že Košice sú v nejakej kríze, veľmi rýchlo nás presvedčili o opaku. Úvodný rýchly gól nás práve zakopal do takej pozície, z akej sme sa v ďalšom priebehu stretnutia ocitli. Košice majú svoju kvalitu a v tomto stretnutí nám to aj ukázali. Máme mladých a neskúsených hráčov, jedine tvrdou a disciplinovanou prácou, maximálnou bojovnosťou a dodržiavaním taktiky sa môžeme vrátiť tam, kde sme boli pred pár kolami."

Pavol Zúbek, asistent trénera Košíc: "Aj keď sa domáci ujali veľmi rýchlo vedenia, dokázali sme na to okamžite odpovedať štyrmi gólmi. Boli sme veľmi efektívni, pohybliví, hrali sme s veľkou chuťou a vytvárali sme si šance. Zápas sme rozhodli už v prvej tretine. Sme radi, že sme sa aj strelecky presadili. Aj keď dnešný výsledok nepreceňujeme, veríme, že nám to v ďalších stretnutiach pomôže."