Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Maxim Sokolov bude trénerom brankárov v Atlante Mytišči

Sokolov chytal aj vo finále MS 2002, kde Slovensko získalo historické zlato. Na snímke víťazný štvrtý gól Slovenska z hokejky Petra Bondru v bráne Maxima Sokolova. Foto: TASR/Daniel Veselský

Bývalý ruský gólman sa s vedením podmoskovského klubu dohodol na ročnom kontrakte.

Moskva 2. júla (TASR) - Trénerom brankárov v tíme účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Atlant Mytišči bude v novej sezóne Maxim Sokolov. Bývalý ruský gólman sa s vedením podmoskovského klubu dohodol na ročnom kontrakte. Atlant o tom informoval na svojej webovej stránke.

Štyridsaťjedenročný Sokolov sa po uplynulej sezóne rozlúčil so svojou aktívnou kariérou. Tú odštartoval v roku 1989 v rodnom Petrohrade vo farmárskom tíme Ižorec Kolpino. Tam strávil rok, potom ďalších osem odchytal v SKA, kde sa svojimi výkonmi nasmeroval aj do zbornej Ruska, v ktorej debutoval v roku 1998 na Euro Hockey Tour vo Švédsku. Za reprezentáciu odchytal 72 zápasov, v roku 2002 vo Švédsku ho vyhlásili za najlepšieho brankára. Vo finále v Göteborgu, ale 1:40 min pred záverečnou sirénou nezabránil strele Petra Bondru, ktorá znamenala výhru 4:3 a historické zlato pre Slovensko.

V uplynulom ročníku KHL v zostave Neftechimiku Nižnekamsk odchytal 21 zápasov. Priemerne v nich inkasoval 3,39 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov dosiahla 89,9 percent.