Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Šport

Meunier sa pripojí k tímu Belgicka, no proti SR bude chýbať

Thomas Meunier v súboji s Bornom Sosaom počas futbalového zápasu skupiny F majstrovstiev sveta medzi Chorvátskom a Belgickom na štadióne Ahmada Bin Aliho v Al Rayyan, Katar, štvrtok 1. decembra 2022. Foto: TASR/AP

Duel základnej E-skupiny Belgicko - Slovensko bol na programe v pondelok od 18.00 h vo Frankfurte.

Frankfurt 17. júna (TASR) - Obranca Thomas Meunier sa pripojí k futbalistom Belgicka počas ME v Nemecku. Za sebou má rekonvalescenciu po zranení šľachy, po ktorej je pripravený nastúpiť. Potvrdil to tréner Domenico Tedesco, ktorý mal do nedele určiť náhradníka, ktorý nastúpi v pondelňajšom zápase proti Slovensku.

Meunier ukázal podľa Tedesca veľkú túžbu pripojiť sa k mužstvu, no vynechá prvý aj druhý zápas svojho tímu. "Nechcel som ho vynechať, pretože je veľmi motivovaný prísť. Som rád, že jeho zranenie nie je také vážne a že môže prísť na turnaj," poznamenal Tedesco. Meuniera pravdepodobne zaradí do zostavy v záverečnom treťom zápase skupiny proti Ukrajine. Belgičanov v prípravnom období trápili zranenia v defenzíve. Pred zápasom so Slovenskom bol otázny štart Axela Witsela, mimo hry predtým boli aj Jan Vertonghen a Arthur Theate, nad ktorými tiež visel otáznik.

Duel základnej E-skupiny Belgicko - Slovensko bol na programe v pondelok od 18.00 h vo Frankfurte.