Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

Mexičania skončili na Copa America, Ekvádor a Venezuela idú ďalej

Ekvádorčan Angel Mena (vpravo) a Mexičan Johan Vasquez v súboji v zápase Copa America v nedeľu 30. júna 2024. Foto: TASR/AP

Ekvádor sa tak môže pokúsiť dostať do svojho prvého semifinále odkedy organizoval podujatie v roku 1993.

Glendale 1. júla (TASR) - Futbalisti Ekvádoru si v noci na nedeľu zabezpečili postup do štvrťfinále Copa America. Stačila im k tomu remíza 0:0 s Mexikom, ktoré obsadilo v B-skupine 3. miesto a z turnaja vypadlo.

Ekvádor sa tak môže pokúsiť dostať do svojho prvého semifinále odkedy organizoval podujatie v roku 1993. Vo štvrťfinále sa stretne s obhajcom titulu Argentínou. Víťaz skupiny Venezuela, ktorá zdolala Jamajku 3:0, nastúpi proti Kanade.

Ekvádorčania i Mexičania nazbierali štyri body, o postupe napokon rozhodlo lepšie skóre. "Máme veľmi mladý tím. Vieme, že aj keď dosiahneme dobré výsledky, musíme byť sebakritickí a neustále sa zlepšovať," citovala agentúra AP trénera Ekvádoru Felixa Sancheza.

Jeho kolega Jaime Lozano čelí ostrej kritike, Mexičania totiž strelili v troch zápasoch iba jeden gól. "Vždy, keď nedosiahnete vytýčený cieľ, tak je tu určité nepohodlie a pochybnosti. To je prirodzené bez ohľadu na to, kto je na lavičke," povedal Lozano. "Rozhodnutie o mojej budúcnosti nie je na mne," dodal.

Venezuelčania potvrdili postup hladkým triumfom 3:0 nad Jamajkou, ich tretí gól v zápase strelil bývalý hráč Dunajskej Stredy a Slovana Bratislava Eric Ramirez.



Copa America - B-skupina

/Austin/

Jamajka - Venezuela 0:3 (0:0)

Góly: 49. Bello, 56. Rondon, 85. Ramirez



/Glendale/

Mexiko - Ekvádor 0:0



konečná tabuľka:

1. Venezuela 3 3 0 0 6:1 9 *

2. Ekvádor 3 1 1 1 4:3 4 *

----------------------------

3. Mexiko 3 1 1 1 1:1 4

4. Jamajka 3 0 0 3 1:7 0

/* -postup do štvrťfinále/