Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Mezík favorita druhýkrát nezdolal: Rozhodli malé chyby

Na snímke slovenský boccista Róbert Mezík (vpravo) počas zápasu o bronz mužov v kategórii BC2 proti Watcharaphonovi Vongsovi (vľavo) z Thajska na XVII. paralympijských hrách 2024 v Paríži 1. septembra 2024. Foto: TASR - Roman Benický

Mezíkov asistent Andrej Fratrič považuje za veľký úspech postup do semifinále, ale mrzelo ho, že ho nekorunovala medaila.

Paríž 1. septembra (TASR) - Slovenský reprezentant v boccii Róbert Mezík v Paríži nedosiahol na svoju prvú medailu z paralympijských hier. V napínavom boji o bronz nakoniec podľahol Thajčanovi Watcharaphonovi Vongsovi tesne 2:3, keď rozhodla až posledná smena.

Mezík viedol po úvodných dvoch hrách 2:0, svoju tretiu však nevyhral a Vongsa znížil na 1:2. V poslednej mali obaja svoje loptičky v tesnom blízkosti bielej, rozhodcovia tak museli premeriavať vzdialenosti a dve Thajčanove boli o milimetre bližšie. Keďže Mezík už minul všetkých šesť svojich loptičiek, z triumfu 3:2 sa tešil jeho súper, ktorý ďalšie dve už ani neodhádzal. "Bol to veľmi dobrý zápas, boj o každú loptičku, no bohužiaľ to nevyšlo. Viedol som 2:0, no nevyhral som svoju tretiu zmenu a potom mal výhodu on," zhodnotil svoje posledné vystúpenie v dvojhre.

Štvornásobný paralympijský šampión Vongsa v záverečnej zmene využil svoje bohaté skúsenosti. "Hlavný problém bol, že dal jednu loptičku pred a druhú za jacka, ktorá bola naň nalepená. To sa potom už veľmi ťažko hrá. Dnes to nebol dobrý deň, boli to všetko pekné zápasy, ale rozhodovali malé chyby. Štvrté miesto je nádherné, ale zároveň aj to najhoršie," dodal.

Mezíkov asistent Andrej Fratrič považuje za veľký úspech postup do semifinále, ale mrzelo ho, že ho nekorunovala medaila. "Vždy sme sa snažili vymyslieť čo najlepšiu taktiku na súpera, aj v tomto poslednom zápase. Hrali sme s ním už v skupine, tam sme vyhrali a išli sme s rovnakou taktikou, keďže žiadne iné jeho slabiny sme nenašli. Thajčan však už nebol taký nervózny ako predtým. Ale bol to dobrý zápas, každý chcel medailu, no vyhrať môže len jeden," povedal.



/vyslaný redaktor TASR/