Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Šport

Miami zakončilo základnú časť MLS s novým ligovým rekordom 74 bodov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po 34 kolách hlavnej časti obsadil Inter prvú priečku Východnej konferencie s 22 víťazstvami, ôsmimi remízami a štyrmi prehrami.

Fort Lauderdale 20. októbra (TASR) - Americký futbalový klub Inter Miami zakončil základnú časť zámorskej MLS s rekordnými 74 bodmi. Métu dosiahol v nočnom zápase s New England Revolution, v ktorom zvíťazil 6:2 a o bod prekonal zápis toho istého súpera z roku 2021.

Po 34 kolách hlavnej časti obsadil Inter prvú priečku Východnej konferencie s 22 víťazstvami, ôsmimi remízami a štyrmi prehrami. Nový rekord stanovil aj v úspešnosti výhier (76,5 percent) a stal sa ôsmym tímom v histórii, ktorý v hlavnej časti zámorskej súťaže prehral iba štyrikrát.

O polovicu zo 79 presných zásahov klubu sa postarali bývalí spoluhráči z Barcelony Lionel Messi a Luis Suarez, obaja majú na konte 20 gólov. Uruguajský útočník v noci vyrovnal skóre z 0:2 na 2:2, všetku pozornosť však na seba pritiahol Argentínčan, ktorý prišiel na trávnik v 58. minúte a zaznamenal hetrik, pripomenula agentúra AP.