Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Morata je blízko prestupu z Atletica Madrid do AC Miláno

Na archívnej snímke futbalista Atletica Madrid Alvaro Morata (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Morata má s Atleticom ešte dva roky platnú zmluvu, klauzula o predčasnom uvoľnení hráča je stanovená vo výške 13 miliónov eur.

Miláno 9. júla (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Alvaro Morata je údajne blízko prestupu z Atletica Madrid do AC Miláno. Podľa denníka Gazzetta dello Sport má s talianskym klubom čoskoro podpísať trojročný kontrakt.

Tridsaťjedenročný útočník hrával v minulosti v Serii A za Juventus Turín. Počas svojej kariéry obliekal aj dresy FC Chelsea a Realu Madrid. V uplynulej sezóne odohral 32 ligových duelov s bilanciou 15 gólov. Ďalších 10 štartov pridal v Lige majstrov, v ktorých sa päťkrát strelecky presadil. V súčasnosti bojuje na ME v Nemecku so španielskou reprezentáciou, ktorú v utorok čakal semifinálový súboj s Francúzskom.

Morata má s Atleticom ešte dva roky platnú zmluvu, klauzula o predčasnom uvoľnení hráča je stanovená vo výške 13 miliónov eur, informovala agentúra DPA.