Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Češka Muchová postúpila do semifinále US Open druhýkrát za sebou

Česká tenistka Karolína Muchová máva divákom po víťazstve nad Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou vo štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open v New Yorku v stredu 4. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Dôležitý bol už začiatok zápasu, keď česká hráčka v prvom geme odvrátila dva brejkbaly a v ďalšom geme po tuhom takmer desaťminútovom boji prelomila podanie súperky.

New York 4. septembra (TASR) - Česká tenistka Karolína Muchová postúpila do semifinále grandslamového turnaja US Open. Nenasadená hráčka zdolala 22. nasadenú Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie 6:1, 6:4. Muchová si v boji o finále zmeria sily s lepšou z dvojice Iga Swiateková - Jessica Pegulová. Duel nasadenej jednotky a turnajovej šestky je na programe v noci na štvrtok.

Dôležitý bol už začiatok zápasu, keď česká hráčka v prvom geme odvrátila dva brejkbaly a v ďalšom geme po tuhom takmer desaťminútovom boji prelomila podanie súperky. To ju naštartovalo do ďalšieho priebehu a po pár minútach viedla 5:0. Hrozbu "kanára" síce Haddadová Maiová odvrátila, no prvé dejstvo prehrala jednoznačne 1:6. Druhý set mal vyrovnanejší priebeh, Brazílčanka zlepšila hru, napriek tomu mala Muchová duel vo svojich rukách. V siedmom geme brejkla súperku a duel doviedla do zdarného konca. Dvadsaťosemročná Češka si zahrá v semifinále grandslamu štvrtýkrát v kariére, na dvorcoch vo Flushing Meadows druhýkrát za sebou. Vo finále sa predstavila iba raz, v roku 2023 na antukovom Roland Garros. "Musím povedať, že to bol trochu zvláštny zápas. Mám malé problémy, ktoré nechcem nejako bližšie komentovať. Musela som párkrát odísť na toaletu a späť, no teraz je to už v poriadku. Som veľmi šťastná, že som v semifinále, pred turnajom by som to nepovedala. Každý zápas je tu veľmi náročný a ďalšie kolo nebude výnimkou," uviedla Muchová v rozhovore pre televíziu Eurosport.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Karolína Muchová (ČR) - Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-22) 6:1, 6:4