Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Na slovenský pokrik palmolive je vyčlenená už druhá bedňa

Na snímke kustód slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Košáň pri práci pred tréningom v Mainzi na ME 2024 v Nemecku 19. júna 2024. Slovenskí futbalisti odohrajú druhý zápas E-skupiny proti Ukrajine v piatok 21. júna v Düsseldorfe. Foto: TASR - Martin Baumann

Pokrik spočíva v tom, že jeden hráč predspievava text, ktorý po ňom opakuje celý tím.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Mainz 19. júna (TASR) - Oslavný pokrik slovenských futbalistov "palmolive" má vyčlenenú osobitnú bedňu, na ktorú sa bubnuje. Text i názov pokriku známeho ako "O Belino" prerobil ešte Ján Ďurica počas kvalifikácie ME 2016. Na tento účel je vyčlenená už druhá bedňa, predošlá bola ešte na MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Pokrik spočíva v tom, že jeden hráč predspievava text, ktorý po ňom opakuje celý tím. Postupne sa stupňuje hlasitosť i intenzita a prichádza rytmické búchanie. Práve súčasťou toho býva vždy bedňa na výbavu. "Bola jedna bedňa určená čisto iba na to, tá bola už v Afrike. Teraz sme dali novú. Ničí sa, prehlbuje sa a zmestí sa tam menej vecí. Chalani tak začali s novou," povedal Košáň. Po senzačnom pondelkovom víťazstve nad Belgickom (1:0) predspievaval tímu Lukáš Haraslín, spolu s ním "bubnovali" o bedňu Juraj Kucka a asistent trénera Marek Hamšík.

Slovákov čaká najbližší zápas v E-skupine ME v piatok v Düsseldorfe, o 15.00 h nastúpia proti Ukrajine.