Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Najporiadkumilovnejší hráči sú podľa kustóda Suslov a Kóša

Na snímke kustód slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Košáň pri práci pred tréningom v Mainzi na ME 2024 v Nemecku 19. júna 2024. Slovenskí futbalisti odohrajú druhý zápas E-skupiny proti Ukrajine v piatok 21. júna v Düsseldorfe. Foto: TASR - Martin Baumann

Kustódi pripravujú futbalistov i trénerov po materiálnej aj technickej stránke.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Mainz 21. júna (TASR) - Kustód slovenských futbalistov Marek Košáň označil za najporiadkumilovnejších hráčov na ME v Nemecku Tomáša Suslova a Sebastiana Kóšu. Najväčší pedant bol však podľa neho terajší asistent trénera Marek Hamšík.

Kustódi pripravujú futbalistov i trénerov po materiálnej aj technickej stránke. Na starosti majú oblečenie na zápasy i tréningy, vychádzkové veci, pomôcky na tréningy i lopty. "Najväčší pedant bol 'Hamšo', ten odovzdával aj špinavé veci v komíniku. V poslednom čase sa chytá aj 'Suslík' a ešte 'Sebo' Kóša," povedal Košáň. Z opačného spektra nie je podľa neho v tíme nikto.

"Po tréningu sa zbierajú veci do bední a nemáme žiadneho neporiadnika. Mne osobne prekáža, keď chalani odovzdávajú neprevrátené veci, máme s tým potom viac práce," povedal kustód pre TASR. Na záver ešte dodal, že jeho najneobľúbenejšou činnosťou je práca s ponožkami: "Nemám to rád. Je ich strašne veľa, veľa druhov a každý má vlastné."