Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Neapol skompletizoval za 35 mil. eur prestup Buongiorniho z FC Turín

KK61 Neapol - Hráč Neapola Andre-Frank Victor Osimhen (vpravo) a Alessandro Buongiorno z FC Turín v súboji o loptu počas zápasu 28. kola talianskej Serie A SSC Neapol - FC Turín 8. marca 2024 v Neapole. Foto: TASR/AP

Účastníka európskeho šampionátu v Nemecku privítal v príspevku na sociálnej sieti X prezident klubu Aurelio De Laurentiis.

Neapol 13. júla (TASR) - SSC Neapol potvrdil podpis zmluvy s talianskym futbalovým reprezentantom Alessandrom Buongiornom. Dvadsaťpäťročný obranca prestúpil pod Vezuv z FC Turín, pričom podľa talianskeho portálu football-italia.net sa prestupová čiastka pohybuje na úrovni 35 miliónov eur a obsahuje aj 5 miliónov v bonusoch.

Účastníka európskeho šampionátu v Nemecku privítal v príspevku na sociálnej sieti X prezident klubu Aurelio De Laurentiis. Buongiorno sa v Neapole stretne so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom.

Nová posila "Partenopei" podpísala zmluvu do roku 2029 s prestupovou klauzulou vo výške 70 miliónov eur. Buongiorno je po Leonardovi Spinazzolovi a Rafovi Marinovi tretím hráčom, ktorého klub v tomto prestupovom období podpísal.