Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Šport

Neapol zachránila penalta, Conte: Nie som spokojný s prvým polčasom

Tréner Neapolu Antonio Conte reaguje počas zápasu talianskej futbalovej Serie A FC Empoli - SSC Neapol v Empoli v nedeľu 20. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Futbalisti SSC Neapol pokračujú na víťaznej vlne, no v nedeľňajšom zápase v Empoli (1:0) nemali ďaleko od zakopnutia.

Rím 21. októbra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol pokračujú na víťaznej vlne, no v nedeľňajšom zápase v Empoli (1:0) nemali ďaleko od zakopnutia. V úvodnom polčase ich štyrikrát zachránil brankár Elia Caprile a v druhom rozhodla rutinérsky premenená penalta Chviču Kvaraccheliju. Zverenci Antonia Conteho síce nepredviedli presvedčivý výkon, no stačil im na udržanie si prvého miesta v tabuľke. Druhé okupuje s dvojbodovým mankom Inter Miláno, ktorý vyhral rovnakým výsledkom na pôde AS Rím.

Neapolčania zaznamenali štvrtý triumf v sérii a siedmy z uplynulých ôsmych zápasov (7-1-0). V Empoli však v prvom polčase ťahali za kratší koniec. Domáci ich prestrieľali 10:3 a 4:0 na bránu, no všetky ich strely medzi tri žrde zastavil Caprile. Empoli vlani zdolalo Neapol v oboch zápasoch a po výhre pod Vezuvom pripravilo koniec vtedajšiemu trénerovi SSC Rudimu Garciovi. "Som šťastný z víťazstva, no nie som spokojný s výkonom a prístupom v prvom polčase. Boli sme len diváci a neukázali sme našu silu. Keď pred zápasom niečo poviem, nerobím to len tak," hneval sa Conte.

V druhej časti už Neapolčania predviedli lepší výkon, no výrazne im pomohla penalta, ktorú vybojoval Matteo Politano a premenil Kvaracchelija. Bola to ich jediná strela na bránu v celom zápase. Potom už kontrolovali hru a domácim dovolili len jeden strelecký pokus. "Bol to už úplne odlišný zápas, mentálne sme sa upokojili a dobre sme ovládali ihrisko. Dnes vyšiel na ihrisko napätý tím a na to sa musíme sústrediť. Pretože to, že sme na čele, nám nemusí spôsobovať problémy. Je to zodpovednosť, ale zároveň túžba užiť si túto cestu," povedal pre klubový web Conte, ktorý nemohol počítať so zraneným slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom.

Dva body za Neapolom je Inter, ktorého triumf vo vyrovnanom stretnutí v Ríme zariadil v 60. minúte po veľkej chybe Nicolu Zalewského a rýchlom brejku kapitán Lautaro Martinez. "Chalani hrali dobre. Po tom, čo sme išli do vedenia, sme mali šance na ďalšie góly a mali sme ich premeniť. Ale som rád za to, čo dnes chalani ukázali," povedal tréner Interu Simone Inzaghi.

Rimanom sa v prebiehajúcej sezóne zatiaľ nedarí dosiahnuť sériu dobrých výsledkov a figurujú až na desiatom mieste tabuľky. V desiatich zápasoch vo všetkých súťažiach zaznamenali len dve výhry (2-5-3). "Vypracovali sme si šance, ale nepremenili sme ich. Mužstvo hralo dobre, ale gól sme im darovali," povedal tréner Ivan Jurič.