Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Nedeľnú etapu Okolo Rakúska zrušili, jazdci si uctili Dregeho

Na snímke nórski jazdci v prvom rade, Belgičan Remco Evenepoel v bielom drese najlepšieho mladého jazdca, Slovinec Tadej Pogacar v žltom drese lídra celkového poradia, Biniam Girmay z Eritrey v zelenom drese najlepšieho šprintéra a balík si minútou ticha pripomenuli Nórsky cyklista Andre Drege, ktorý zomrel po havárii počas pretekov Okolo Rakúska pred deviatou etapou cyklistických pretekov Tour de France na 199 kilometrov (123,7 míľ) so štartom a cieľom v Troyes, Francúzsko, v nedeľu 7. júla 2024 . Foto: TASR-AP

Drege spadol pri zjazde z hory Grossglockner.

Viedeň 7. júla (TASR) - Nedeľnú záverečnú etapu pretekov Okolo Rakúska zrušili. Organizátori sa tak rozhodli po tom, čo v sobotu zomrel na následky pádu nórsky cyklista Andre Drege. Namiesto pretekov usporiadali na jeho pamiatku neutralizovanú jazdu.

Drege spadol pri zjazde z hory Grossglockner. Jeho smrť oznámili organizátori pretekov po skončení etapy. "Spomienková jazda bola výslovným želaním Andrého otca, jeho tímových kolegov a celého jeho tímu. Dáva to celej cyklistickej rodine príležitosť vyrovnať sa s tým, čo sa stalo a uctiť si jeho pamiatku," uviedol vo vyhlásení riaditeľ pretekov Thomas Pupp.