Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Šport

Nemecký vodič strávi štyri roky vo väzení za usmrtenie Rebellina

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Rebellin nazbieral počas bohatej kariéry dokopy 62 profesionálnych víťazstiev a v roku 2004 vyhral tri ardenské klasiky po sebe - Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne a Liege-Bastogne-Liege.

Rím 14. októbra (TASR) - Taliansky súd odsúdil nemeckého vodiča kamióna na štyri roky odňatia slobody v súvislosti so smrťou bývalého talianskeho cyklistu Davideho Rebellina. Okresný súd v severotalianskom meste Vicenza uznal 64-ročného muža vinným z usmrtenia na ceste a neposkytnutia prvej pomoci.

Miestna prokuratúra v prípadnom konaní zamietla navrhovaný trest vo výške troch rokov 11 a mesiacov. V súdnom procese ho chceli uväzniť na päť rokov. Päťdesiatjedenročného Rebellina zrazilo 30. novembra 2022 nákladné auto počas tréningovej jazdy v meste Montebello Vicentino, pričom na následky zranení zomrel. Vodič kamióna z miesta nehody ušiel a vrátil sa do Nemecka, kde ho vlani zatkli prostredníctvom európskeho zatykača a vydali do Talianska. Informovala o tom agentúra DPA.

Rebellin nazbieral počas bohatej kariéry dokopy 62 profesionálnych víťazstiev a v roku 2004 vyhral tri ardenské klasiky po sebe - Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne a Liege-Bastogne-Liege. To po ňom dokázal zopakovať len Philippe Gilbert v roku 2011. Talian mal na konte aj etapový triumf z Giro d'Italia v roku 1996.

Do dejín cyklistiky sa zapísal aj negatívne. Rebellin prišiel o olympijské striebro z Pekingu 2008 po tom, čo mal v apríli 2009 pri opakovanom testovaní vzorky pozitívny výsledok na krvný doping CERA. Dostal dvojročný trest, no tvrdil, že nikdy nedopoval. Po treste jazdil už len za menšie tímy, naposledy za Work Service-Vitalcare-Dynatek.