Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Šport

Neuer, Kroos, Müller a Gündogan sa dočkajú rozlúčky pred Holandskom

Na snímke Ilkay Gündogan (Manchester) v zápase 2. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale ŠK Slovan Bratislava - Manchester City v utorok 1. októbra 2024. Foto: TASR - Jakub Kotian

Kvarteto dlhoročných nemeckých opôr oznámilo definitívny koniec kariéry v národnom tíme po tohtoročnom európskom šampionáte.

Mníchov 3. októbra (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) zorganizuje oficiálnu rozlúčku pre Manuela Neuera, Toniho Kroosa, Thomasa Müllera a Ilkaya Gündogana. Uskutoční sa pred zápasom Ligy národov proti Holandsku, ktorý je na programe v pondelok 14. októbra v mníchovskej Allianz aréne.

Kvarteto dlhoročných nemeckých opôr oznámilo definitívny koniec kariéry v národnom tíme po tohtoročnom európskom šampionáte. Zatiaľ čo Kroos ukončil profesionálnu kariéru, Neuer, Müller a Gündogan stále hrajú za svoje kluby.

"Celý program počas pondelkového zápasu bude určite veľmi vzrušujúci a emotívny," uviedol tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Julian Nagelsmann podľa DPA. Okrem "rozlúčky so skvelými hráčmi" sa podľa kormidelníka uskutoční aj pocta niekoľkým dlhoročným členom realizačného tímu. Slávnostný ceremoniál sa uskutoční počas rozcvičky tímu a po zápase sa uskutoční súkromná oslava. "Bude to emotívne, keď sa stretneme ako celá skupina a uctíme si úspechy hráčov, ale aj zamestnancov," skonštatoval Nagelsmann.