Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Šport

Neuer nastúpil v 18. zápase na ME, prekonal rekord Buffona

Na snímke Germany's goalkeeper Manuel Neuer reacts after a Group A match between Germany and Hungary at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany. Foto: TASR-AP

V nedeľu nastúpil v stretnutí A-skupiny vo Frankfurte proti Švajčiarsku.

Frankfurt 23. júna (TASR) - Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer vytvoril nový rekord v počte štartov na finálovom turnaji majstrovstiev Európy. V nedeľu nastúpil v stretnutí A-skupiny vo Frankfurte proti Švajčiarsku na svoj 18. zápas na EURO a prekonal brankársky rekord niekdajšieho talianskeho reprezentanta Gianluigiho Buffona na európskych šampionátoch.

Tridsaťosemročný brankár s veľkou pravdepodobnosťou tento rekord ešte vylepší, keďže Nemci mali už pred duelom istotu postupu do osemfinále. Neuer nastúpil vo všetkých dueloch Nemcov na štyroch ME od roku 2012. Je možné, že po EURO 2024 ukončí 15-ročnú reprezentačnú kariéru: "Nechcem o tom ešte hovoriť. Musím si to ešte všetko premyslieť po konci turnaja," uviedol pre médiá.

Neuer sa počtom zápasov na ME vyrovnal v národnom historickom rebríčku bývalému stredopoliarovi Bastianovi Schweinsteigerovi. Zároveň to je pre neho 122. duel v reprezentácii, dostal sa práve pred Schweinsteigera (121) a osamostanil sa v tejto štatistike na piatom mieste. Lídrom je Lothar Matthäus (150). Informovala o tom agentúra DPA.