Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Neymar sa po roku vrátil na trávnik, jeho Al-Hilal zdolal obhajcu

Na snímke brazílsky futbalista Neymar. Foto: TASR - Martin Baumann

Po dlhodobom zranení ľavého kolena nastúpil v závere pondelkového duelu jeho saudskoarabského klubu Al-Hilal v ázijskej Lige majstrov na ihrisku obhajcu trofeje Al Ain zo SAE.

Al Ain 22. októbra (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar sa po ročnej pauze opäť objavil v súťažnom zápase. Po dlhodobom zranení ľavého kolena nastúpil v závere pondelkového duelu jeho saudskoarabského klubu Al-Hilal v ázijskej Lige majstrov na ihrisku obhajcu trofeje Al Ain zo SAE. Neymarov tím vyhral 5:4 a v súťaži si aj po troch zápasoch drží stopercentnú bilanciu.

Neymar sa zranil 17. októbra 2023 počas kvalifikačného zápasu MS na pôde Uruguaja (0:2). Brazílčan si vtedy roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene. Operáciu absolvoval 3. novembra v Belo Horizonte. Po dlhej absencii prišiel v pondelok na trávnik v 77. minúte, keď jeho tím viedol 5:3. Hetrikom k triumfu prispel stredopoliar Salem Al Dawsari, domácim nestačil rovnako trojgólový zápis marockého útočníka Soufiana Rahimiho.

Al-Hilal dohrával v závere bez vylúčeného hráča, no víťazstvo ubránil. "Padlo veľa gólov, diváci videli veľa šancí a nakoniec sa nám podarilo vyhrať, hoci sme prišli o jedného hráča. Pre nás je to veľké víťazstvo," povedal pre Reuters srbský útočník hostí Aleksandar Mitrovič.