Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 1. október 2024Meniny má Arnold
< sekcia Šport

Neymar sa po zranení vrátil do tréningového procesu Al-Hilal: Som späť

Na archívnej snímke z 3. októbra 2023 brazílsky futbalista Neymar zo saudskoarabského klubu Al-Hilal v iránskom Teheráne. Foto: TASR/AP

Neymar sa zranil 17. októbra 2023 počas kvalifikačného zápasu na pôde Uruguaja (0:2). Brazílčan si vtedy roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene.

Rijád 30. septembra (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar sa po takmer ročnej pauze spôsobenej zranením ľavého kolena vrátil do tréningového procesu vo svojom klube Al-Hilal. Tridsaťdvaročný krídelník po minuloročnom prestupe z Paríža Saint-Germain stihol odohrať za saudskoarabský tím len päť zápasov.

Neymar sa zranil 17. októbra 2023 počas kvalifikačného zápasu na pôde Uruguaja (0:2). Brazílčan si vtedy roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene. Operáciu absolvoval 3. novembra v Belo Horizonte.

"Som šťastný, že som späť s tímom," napísal Neymar na Instagrame, kde zverejnil fotografie z tréningu. Jeho návrat do súťažných zápasov bude závisieť od "jeho technickej pripravenosti a rozhodnutia trénera", uviedol pre agentúru AFP predstaviteľ klubu.

Tréner národného tímu Dorival Junior minulý týždeň vyzval na trpezlivosť pri Neymarovom zotavovaní. Krídelníka vynechal z nominácie na nadchádzajúce zápasy juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 proti Čile a Peru.

Al-Hilal aj napriek Neymarovej absencii v minulej sezóne s prehľadom vyhral ligu, keď dosiahol 31 víťazstiev a tri remízy. Klub z Rijádu zaznamenal rekordných 34 víťazstiev v sérii vo všetkých súťažiach, až v semifinále Ázijskej Ligy majstrov ho vyradil neskorší šampión Al Ain zo Spojených arabských emirátov.