Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Šport

Maurice bude aj naďalej pôsobiť na striedačke Floridy Panthers

Na snímke hokejový tréner Paul Maurice. Foto: TASR/AP

Maurice odtrénoval v NHL pred minulou sezónou 1985 zápasov bez zisku Stanleyho pohára, čo je najviac v histórii zámorskej profiligy.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Sunrise 23. októbra (TASR) - Kanadský hokejový tréner Paul Maurice bude aj naďalej pôsobiť na striedačke Floridy Panthers v NHL. S tohtoročnými víťazmi Stanleyho pohára podpísal nový viacročný kontrakt.

Päťdesiatsedemročný kouč vedie "panterov" od 22. júna 2022, v oboch predchádzajúcich sezónach priviedol svojich zverencov do finále play off NHL. Pokým v roku 2023 podľahli v piatich zápasoch Vegas Golden Knights, v uplynulom finále zdolali Edmonton Oilers v siedmich dueloch a oslávili tak historicky prvý zisk Stanleyho pohára.

"Paul počas svojho relatívne krátkeho pôsobenia na južnej Floride priviedol našu organizáciu k nevídanému úspechu. Je to skvelý líder pre našich hráčov. Sme nadšení, že Paul aj jeho kolegovia budú udržiavať našu značku naďalej na vysokej úrovni," uviedol generálny manažér klubu Bill Zito podľa portálu nhl.com.

Maurice odtrénoval v NHL pred minulou sezónou 1985 zápasov bez zisku Stanleyho pohára, čo je najviac v histórii zámorskej profiligy. "Som vďačný za túto príležitosť. Je to pre mňa česť a chcem zároveň poďakovať rodine Violovcov za ich štedrosť a investície, ktoré v našom klube urobili. Sú to skutočne dobrí ľudia, vďaka ktorým sme spoločne dosiahli historický úspech," okomentoval svoje zotrvanie v klube Maurice.