Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Šport

Regenda a Kelemen majú kvalifikované ponuky, Studenič v zámorí končí

Na archívnej snímke zľava slovenský hokejista Miloš Kelemen. Foto: FOTO TASR

Hokejisti ktorí ponuku nedostali, sú od pondelka neobmedzení voľní hráči.

New York 1. júla (TASR) - Slovenskí hokejisti Miloš Kelemen a Pavol Regenda dostali v NHL kvalifikované ponuky od svojich tímov. Anaheim (Regenda) a Utah (Kelemen) mali čas na predloženie ponúk do nedele, aby si na nich kluby udržali práva. Hokejisti ktorí ponuku nedostali, sú od pondelka neobmedzení voľní hráči.

Regenda odohral v uplynulej sezóne 5 zápasov za Anaheim bez bodového zápisu. Väčšinu času strávil na farme v San Diegu, kde nazbieral 34 bodov v 54 zápasoch. Kelemen si drese Arizony pripísal asistenciu, nastúpil na 10 duelov. Na farme v Tucsone získal 32 bodov v 54 zápasoch. V apríli sa novými majiteľmi Arizony Coyotes stali Ryan a Ashley Smithovci z Utahu.

Po ôsmich rokoch v zámorí naopak skončil útočník Marián Studenič. Od sezóny 2024/25 bude pôsobiť vo Švédsku, na zmluve sa dohodol s Färjestadom.

Na trh s voľnými hráčmi nevstúpi ani Patrick Kane, skúsený 35-ročný útočník sa dohodol na novej jednoročnej zmluve s Detroitom Red Wings. Podľa Elliottea Friedman zo Sportsnetu má zmluva hodnotu 4 milióny dolárov a ďalšieho 2,5 milióna môže hráč získať cez výkonnostné bonusy. Američan hral za "červené krídla" aj v uplynulom ročníku, v 50 zápasoch zaznamenal 47 bodov (20+27).