Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Šport

S Johnnym Gaudreauom sa lúčili stovky ľudí, Jenner: Bol to úžasný hráč

Fanúšikovia na vigílii za Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewina v Calgary 4. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Dav sa zhromaždil pred domovským štadiónom Blue Jackets v Columbuse aj v blízkosti arény Scotiabank Saddledome v Calgary.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Columbus/Calgary 5. septembra (TASR) - Hráči zámorských tímov Columbus Blue Jackets a Calgary Flames i stovky fanúšikov vzdali hold americkému hokejistovi Johnnymu Gaudreauovi, ktorý pred týždňom zomrel vo veku 31 rokov. Bývalý krídelník zahynul pri tragickej autonehode spoločne so svojím bratom Matthewom.

Dav sa zhromaždil pred domovským štadiónom Blue Jackets v Columbuse aj v blízkosti arény Scotiabank Saddledome v Calgary. Johnnymu a Matthewovi prítomní venovali ticho trvajúce 13 minút a 21 sekúnd. Trinástku nosil na drese Johnny, 21-ku Matthew počas pôsobenia v univerzitnom tíme Boston College. Johnnyho do NHL draftoval kanadský klub v roku 2011. V drese Flames odohral celkom 644 zápasov, až kým sa v sezóne 2022/23 nepresunul do Columbusu. Do tohto klubu prišli pred začiatkom sezóny viacerí hráči.

Na snímke hokejista Johnny Gaudreau počas zápasu zámorskej NHL vo Philadelphii.
Foto: TASR/AP


"Bol to kamarát, otec, manžel, syn a brat. Bol to úžasný hokejista, ktorý vždy hral s veľkou vášňou a radosťou. Rovnako pozitívny bol aj mimo ľadovej plochy. Bol to taký zábavný chlapík a mal úsmev, ktorý dokázal rozveseliť človeka, nech sa dialo čokoľvek. Je požehnanie, že sme ho poznali," uviedol kapitán tímu Boone Jenner. "Naše srdcia sú rozbité na milión kúskov, o tom niet pochýb. John bol úžasný spoluhráč a skvelý kamarát," dodal obranca Erik Gudbranson.

Na rozlúčke sa zúčastnil aj generálny manažér Blue Jackets Don Waddell. "Toto je samozrejme veľmi ťažké obdobie pre nás všetkých, vrátane fanúšikov. V tejto organizácii je výnimočná skupina ľudí, hráčov a priaznivcov a spoločne sa cez to prenesieme," citoval Waddella portál nhl.com.

Medzitým sa v kanadskom Calgary zišli prezident tímu Robert Hayes, generálny manažér Craig Conroy či kapitán Mikael Backlund. "Johnny bol skvelý spoluhráč a priateľ. Mám šťastie, že som mohol sledovať, ako sa vyvíjal z vysokoškoláka na muža. Pamätám si, ako som sedel doma na gauči pre zranenie a pozeral jeho prvý zápas v NHL. Samozrejme, že hneď strelil gól," zaspomínal Backlund.

Conroy okrem iného vyzdvihol komunitu tímu: "Toto je úžasná účasť pre Johnnyho a Matthewa, ale neprekvapuje ma to. Fanúšikovia Flames sem chodili hneď, ako sme sa všetci dopočuli túto tragickú správu. Každý deň tu toho pribúdalo viac a viac a teraz, keď vás tu všetkých vidím, som hrdý na to, že som súčasťou Calgary. Toto je dôvod, pre ktorý bol Johnny na toto mesto hrdý." Johnnyho a o dva roky mladšieho Matthewa zrazilo auto neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey, keď boli na bicykloch.