Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Šport

Nigérijčania bojkotujú zápas s Líbyou po tom, ako uviazli na letisku

Nigérijčan Peter Odemwingie oslavuje gól v sieti Bosny Foto: TASR/AP

Hráčom neponúkli žiadnu alternatívnu dopravu, občerstvenie či lôžka.

Benghází 14. októbra (TASR) - Nigérijskí futbaloví reprezentanti bojkotovali utorkový kvalifikačný zápas Afrického pohára národov na pôde Líbye. Ich nedeľný let do dejiska duelu v meste Benghází bol presmerovaný na medzinárodné letisko Al Abraq vzdialené takmer 250 km, kde uviazli na viac než 12 hodín.

Hráčom neponúkli žiadnu alternatívnu dopravu, občerstvenie či lôžka. "Keď sme pristáli, držali nás na tomto opustenom letisku viac ako 12 hodín bez akýchkoľvek zásob. Pred hraním vonkajších zápasov v Afrike som zažil veľa vecí, ale toto je hanebné správanie. Spolu s tímom sme sa rozhodli, že toto stretnutie hrať nebudeme," napísal na sociálnej sieti kapitán tímu William Troost-Ekong. "Afrika, vieme to urobiť aj lepšie," dodal jeho spoluhráč z Bayeru Leverkusen Victor Boniface.

Líbyjská futbalová federácia (LFF) uviedla, že incident nebol úmyselný a vyzvala Nigériu, aby mala pochopenie. "Voči našim nigérijským súperom chováme rešpekt a chceme ich uistiť, že odklon ich letu nebol úmyselný. Rozhodne odmietame akékoľvek tvrdenia, ktoré naznačujú neférovú hru alebo sabotáž. Dúfame, že toto nedorozumenie bude možné vyriešiť za sprievodu porozumenia a dobrej vôle," citovala z vyhlásenia LFF agentúra Reuters.

Nigérijská futbalová federácia (NFF) však oznámila, že po tomto "neľudskom zaobchádzaní" pošle mužstvo naspäť domov a Africkej futbalovej konfederácii (CAF) poslala oficiálnu sťažnosť. Nigérijčania figurujú na čele kvalifikačnej D-skupiny s jednobodovým náskokom pred Beninom. Líbya má na konte bod a je posledná.