Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Nottingham dostal pokutu pre negatívny komentár na adresu arbitra

Na snímke hromadná bitka futbalistov Chelsea Londýn (modré dresy) a Nottinghamu počas zápasu anglickej Premier League Chelsea Londýn - Nottingham Forest v Londýne v nedeľu 6. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Anglický futbalový klub Nottingham Forest dostal pokutu od Nezávislej regulačnej komisie vo výške 750. 000 libier a napomenutie.

Londýn 11. októbra (TASR) - Anglický futbalový klub Nottingham Forest dostal pokutu od Nezávislej regulačnej komisie vo výške 750.000 libier a napomenutie. Dôvodom bola kritika, ktorú v minulej sezóne nasmerovali voči arbitrovi Stuartovi Attwellovi dohliadajúcemu na systém VAR.

Forest sa nestotožnili s jeho rozhodnutím neudeliť tímu tri penalty v aprílovom zápase na pôde Evertonu (0:2). V tom čase zverenci Nuna Espirita Santa bojovali o záchranu v Premier League spolu s Evertonom, Lutonom a niekoľkými ďalšími klubmi.

"Tri mimoriadne zlé rozhodnutia, ktoré jednoducho nemôžeme akceptovať. Pred zápasom sme upozornili, že Attwell je fanúšikom Lutonu, ale nevymenili ho. Už nám pomaly dochádza trpezlivosť a budeme musieť zvážiť svoje možnosti," citovala z vtedajšieho vyjadrenia klubu agentúra AFP.

Nottingham odmietol, že by svojim komentárom na Attwelovu adresu znevážil hru a spochybnil integritu arbitrov. Nezávislá regulačná komisia však v piatok uznala obvinenie Futbalovej asociácie (FA) za relevantné. Foresti reagoval oznámením, že sa voči rozhodnutiu odvolajú.