Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Šport

Nové Zámky získali obrancu Lalondea, skončili Štrauch a Tamminen

Archívna snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V pondelok vedenie klubu angažovalo fínskeho obrancu Kalleho Maalahtiho a zároveň ukončilo spoluprácu s Čechom Danielom Kowalczykom.

Nové Zámky 15. októbra (TASR) - Kanadský hokejový obranca Shawn Lalonde sa dohodol na spolupráci s extraligovým klubom HC Mikron Nové Zámky. Jeho vedenie zároveň ukončilo spoluprácu s fínskym brankárom Kristianom Tamminenom a aj slovenským útočníkom Andreasom Štrauchom, ktorý bol v tíme na mesačnej skúške. Klub informoval o zmenách v kádri na sociálnych sieťach.

V pondelok vedenie klubu angažovalo fínskeho obrancu Kalleho Maalahtiho a zároveň ukončilo spoluprácu s Čechom Danielom Kowalczykom. Pohyby v kádri sú reakcia na nevydarený štart do sezóny. Novozámocký tím je po 10. kole na predposlednom 11. mieste tabuľky o dva body pred Liptovským Mikulášom. Zverenci Erika Čaládiho nebodovali v piatich dueloch po sebe a na konte majú šesť bodov.

Tridsaťštyriročný obranca Lalonde už v slovenskej extralige pôsobil vo farbách Slovana Bratislava a HC Košice. Za sebou má angažmány vo viacerých európskych ligách, v drese Chicaga Blackhawks si pripísal aj jeden štart v NHL.