Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Šport

OBROVSKÁ EUFÓRIA: Haraslín pomohol Sparte k postupu po 19 rokoch

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín zo Sparty Praha sa raduje z úvodného gólu z penalty v odvetnom zápase play off Ligy majstrov Sparta Praha - Malmö FF v Prahe 27. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Haraslín poslal Spartu do vedenia po premenenom pokutovom kope v 80. minúte.

Praha 28. augusta (TASR) - Futbalisti Sparty Praha sa po devätnástich rokoch prebojovali do hlavnej fázy Ligy majstrov a za tento počin si na konto pripíšu prémiu 18,6 milióna eur. O postup úradujúceho českého majstra sa v stredajšej odvete play off proti Malmö FF (2:0) výrazne zaslúžil slovenský krídelník Lukáš Haraslín, ktorý zaznamenal gól a asistenciu.

Haraslín poslal Spartu do vedenia po premenenom pokutovom kope v 80. minúte. Domáci vtedy mohli mať už náskok dvoch gólov, keďže v 19. minúte nepremenil penaltu Veljko Birmančevič a Haraslínov zásah zo 67. minúty neplatil pre ofsajd. Srb pred exekúciou slovenského reprezentanta potľapkal po ramene na znak podpory. "Nebolo v tom nič výnimočné. Prial mi gól a držal mi palce. Ja som sa chcel držať svojej prvej myšlienky a som rád, že som premenil," okomentoval situáciu Haraslín.

O tri minúty neskôr Slovák predviedol ohromujúcu individuálnu akciu v ľavej časti pokutového územia. Brániaceho Huga Bolina vyzvŕtal niekoľkokrát a prízemným centrom pred bránkou našiel zakončujúceho Albiona Rrahmaniho. Sparťania tak na Letnej triumfovali rovnakým výsledkom ako pred týždňom na pôde švédskeho tímu. "Eufória je obrovská. Šli sme si za svojím cieľom a snom. Postúpili sme do najlepšej ligy sveta a keď vezmem do úvahy cestu, ktorú sme od minulého roku ubehli, tak celkom zaslúžene," citoval Haraslína portál idnes.cz.

Spokojnosťou po súboji sršal aj tréner tímu Lars Friis: "Som naozaj hrdý a šťastný na všetkých Sparťanov. Hráčov, kolegov aj zamestnancov. Som rád, že sa klub vrátil do Ligy majstrov, že sme to dotiahli do konca. Je to naozaj sila. Viem, čo to pre všetkých ľudí znamená. Je to úžasné." Sparta sa naposledy predstavila v "milionárskej súťaži" v sezóne 2005/2006. V B-skupine, v ktorej figurovali neskorší finalista Arsenal, Ajax Amsterdam i švajčiarsky FC Thun, dvakrát remizovala a štyrikrát prehrala.