Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Šport

Obrovská tragédia: Osemnásťročná Furrerová podľahla zraneniu hlavy

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Furrerová spadla na mokrej ceste a z trate ju vrtuľník previezol do nemocnice v Zürichu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Zürich 27. septembra (TASR) - Osemnásťročná švajčiarska cyklistka Muriel Furrerová podľahla vážnemu zraneniu hlavy, ktoré utrpela vo štvrtkových cestných pretekoch na MS juniorov. V piatok to potvrdila Medzinárodná cyklistická únia (UCI) aj organizátori šampionátu.

"UCI a organizačný výbor majstrovstiev sveta sa dnes s veľkým zármutkom dozvedeli tragickú správu o smrti mladej švajčiarskej cyklistky Muriel Furrerovej. Cyklistická komunita prišla o pretekárku, ktorá mala pred sebou skvelú budúcnosť," citovala z vyhlásenia UCI agentúra DPA.

Furrerová spadla na mokrej ceste a z trate ju vrtuľník previezol do nemocnice v Zürichu. UCI naďalej vyšetruje okolnosti, ktoré k nešťastnej udalosti viedli. V piatok doobeda únia uviedla, že MS budú pokračovať aj napriek Furrerovej kritickému stavu, keďže si to želala jej rodina. Ďalšie kroky pravdepodobne oznámia na poobedňajšej tlačovej konferencii, ktorú UCI zvolala na 17.00 h.

Furrerovú vo Švajčiarsku považovali za jeden z najväčších začínajúcich talentov. Mladá pretekárka sa venovala aj cyklokrosu a horskej cyklistike, v ktorej získala bronz v tímovej súťaži na májových ME v Rumunsku.

V priebehu uplynulých mesiacov sa vo svete cyklistiky udialo viacero smrteľných nehôd, ktoré vyvolávajú diskusie o bezpečnosti v športe. Toto leto prišiel po havárii o život Nór Andre Drege, vlani ďalší Švajčiar Gino Mäder.