Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Olmo si poranil zadný stehenný sval, Barcelone bude chýbať mesiac

Na snímke hráč Barcelony Dani Olmo strieľa tretí gól v zápase 5. kola španielskej La Ligy vo futbale FC Girona - FC Barcelona 15. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Španielsky reprezentant utrpel v nedeľnom víťaznom zápase 5. kola La Ligy na pôde Girony (4:1) zranenie zadného stehenného svalu na pravej nohe.

Barcelona 16. septembra (TASR) - Futbalistom FC Barcelona bude približne mesiac chýbať ofenzívny stredopoliar Dani Olmo. Španielsky reprezentant utrpel v nedeľnom víťaznom zápase 5. kola La Ligy na pôde Girony (4:1) zranenie zadného stehenného svalu na pravej nohe.

Olmo strelil v 47. minúte tretí gól Barcelony, no zápas nedohral. Po hodine hry musel ihrisko opustiť pre zranenie. Diagnózu potvrdili pondelkové vyšetrenia. "Podľa prognóz nebude tímu k dispozícii najbližších štyri až päť týždňov," uviedol katalánsky veľkoklub vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP.

Majster Európy z Nemecka tak vynechá úvodné duely Barcelony v hlavnej fáze Ligy majstrov proti AS Monaco a Young Boys Bern, ako aj niekoľko stretnutí La Ligy. Španielskej reprezentácii nepomôže v úvode októbra v zápasoch Ligy národov proti Dánsku a Srbsku. Dvadsaťšesťročný ofenzívny univerzál by sa mohol do zostavy "blaugranas" vrátiť ešte pred súbojom LM proti Bayernu Mníchov (23. októbra) a prestížnym El Clasicom s Realom Madrid (27. októbra).

Olmo prišiel na Camp Nou v lete z Lipska. V drese Barcelony zažil úspešný ligový štart, keď v troch zápasoch strelil tri góly.