Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Šport

Osmajič čelí obvineniu z uhryznutia Becka, FA začne vyšetrovanie

Owen Beck z Blackburnu Rovers je konfrontovaný Milutinom Osmajičom z Prestonu North End počas futbalového zápasu anglickej futbalovej ligy na štadióne Deepdale v Prestone v Anglicku v nedeľu 22. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Incident medzi domácim čiernohorským útočníkom a waleským obrancom hostí sa mal odohrať v 89. minúte. Beck dostal za kopnutie súpera červenú kartu, Osmajič odišiel so žltou.

Londýn 23. septembra (TASR) - Anglická futbalová asociácia (FA) prešetrí obvinenia, podľa ktorých Milutin Osmajič z Prestonu uhryzol Owena Becka počas nedeľňajšieho zápasu 6. kola druhej najvyššej súťaže Championship proti Blackburnu.

Incident medzi domácim čiernohorským útočníkom a waleským obrancom hostí sa mal odohrať v 89. minúte. Beck dostal za kopnutie súpera červenú kartu, Osmajič odišiel so žltou. "Na zadnej strane krku má veľkú stopu po uhryznutí. Je to veľmi vážny incident, nikto nemá rád, keď ho niekto pohryzie. Každý je nahnevaný. Nie je to príjemná situácia. Som si istý, že to uvidia správni ľudia a budú to riešiť," povedal John Eustace, tréner Blackburnu.

FA všetky obvinenia vyšetrí. "Sme si vedomí tohto incidentu a budeme sa ním zaoberať," uviedla FA vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters. Domáci kormidelník Paul Heckingbottom povedal, že situáciu nevidel: "Jediné, čo môžem povedať, je, že na to nie je miesto a vieme, že to nemôžeme robiť."

V roku 2013 FA udelila desaťzápasový dištanc Luisovi Suarezovi, ktorý vtedy pôsobil v Liverpoole. Uruguajský útočník vtedy v zápase Premier League pohryzol srbského obrancu Branislava Ivanoviča z Chelsea Londýn.