Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Šport

Paoliniová postúpila do štvrťfinále, Keysová skrečovala

Na snímke Jasmine Paolini, right, of Italy embraces Madison Keys of the United States after Keys retired injured during their fourth round match at the Wimbledon tennis championships in London, Sunday, July 7, 2024. Foto: TASR-AP

Paoliniová sa v úvodnom sete dostala do vedenia 4:0 a už ho dopodávala do víťazného konca.

Londýn 7. júla (TASR) - Americká tenistka Coco Gauffová skončila už v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Druhá hráčka svetového rebríčka v nedeľu prekvapujúco podľahla turnajovej devätnástke a krajanke Emme Navarrovej 4:6 a 3:6. Dvadsaťtriročná tenistka sa medzi najlepšou osmičkou stretne s Taliankou Jasmine Paoliniovou. Siedma nasadená hráčka prešla cez turnajovú dvanástku Madison Keysovú z USA, ktorá za stavu 3:6, 7:6 (4) a 5:5 v treťom sete odstúpila pre zranenie ľavej nohy.

Paoliniová sa v úvodnom sete dostala do vedenia 4:0 a už ho dopodávala do víťazného konca. Druhý mal opačný priebeh a do vedenia 5:1 sa dostala jej súperka. Keysová však dvakrát za sebou stratila podanie a Paolinová dokázala vyrovnať. Vo vyrovnanom tajbrejku nakoniec uspela Američanka. Už vtedy ju trápilo zranenie nohy, no napriek tomu dokázala v tretej sade bojovať a viedla 5:3. V závere však už nemala sily a za stavu 5:5 duel skrečovala. "Veľmi ma to mrzí, je to smutné, bol to naozaj skvelý zápas. Ťažký a s množstvo obratov. Som šťastná, že som postúpila, no zároveň smutná za ňu," povedala na kurte Paoliniová.

Navarrová v prvom sete stratila podanie ako prvá, no v šiestej hre súperku rebrejkla a v desiatej jej opäť zobrala servis. V druhom sa po brejku vo štvrtom geme dostala do vedenia 4:1 a duel dopodávala do víťazného konca. Navarrová sa premiérovo v kariére prebojovala medzi najlepšiu osmičku na Grand Slame. Po nečakanom vypadnutí líderky svetového rebríčka Igy Swiatekovej skončila aj turnajová dvojka, vo Wimbledone tak zostali len dve hráčky z prvej nasadenej desiatky - štvorka Jelena Rybakinová a sedmička Paoliniová.

Novozélandská kvalifikantka Lulu Sunová postúpila prvýkrát v kariére do štvrťfinále Grand Slamu, keď zdolala domácu Emmu Raducanuovú 6:2, 5:7, 6:2. Dvadsaťtriročná hráčka doteraz nevyhrala ani jeden zápas na turnajoch veľkej štvorky. Raducanuová potrebovala v treťom sete pauzu na ošetrenie, keďže mala problémy s členkom a chrbtom. Sunovú čaká vo štvrťfinále Chorvátka Donna Vekičová, ktorá prešla cez Španielku Paulu Badosovú po setoch 6:2, 1:6, 6:4.

Nedeľňajší program narušil dážď, pre ktorý sa začalo hrať o takmer dve hodiny neskôr.

dvojhra - osemfinále:

Emma Navarrová (USA-19) - Coco Gauffová (USA-2) 6:4, 6:3, Donna Vekičová (Chor.) - Paula Badosová (Šp.) 6:2, 1:6, 6:4, Lulu Sunová (N.Zél.) - Emma Raducanuová (V.Brit.) 6:2, 5:7, 6:2, Jasmine Paoliniová (Tal.-7) - Madison Keysová (USA-12) 6:3, 6:7 (4), 5:5 - Keysová skreč