Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Šport

Paríž pomenuje po Cheptegeiovej jedno zo svojich športovísk

Na archívnej snímke Rebecca Cheptegeiová. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročná Cheptegeiová bojovala štyri dni o život v nemocnici v kenskom meste Eldoret s popáleninami na 80% tela.

Paríž 6. septembra (TASR) - Francúzska metropola Paríž si uctí pamiatku zosnulej ugandskej atlétky Rebeccy Cheptegeiovej. Po účastníčke tohtoročných olympijských hier, ktorá zomrela po útoku svojho priateľa, pomenuje jedno zo svojich športovísk. Oznámila to v piatok starostka Paríža Anne Hidalgová.

Tridsaťtriročná Cheptegeiová bojovala štyri dni o život v nemocnici v kenskom meste Eldoret s popáleninami na 80% tela. Zaútočil na ňu a zapálil ju muž, ktorého polícia označila ako jej priateľa. Doktor Owen Menach potvrdil, že športovkyňa zomrela po tom, čo jej v stredu v noci zlyhali všetky orgány.

Atlétka absolvovala v Paríži pod piatimi kruhmi maratón a obsadila v ňom 44. miesto. Uganďanka žila v Keni, kde si neďaleko tréningového centra nechala postaviť dom. Podľa polície sa dvojica pred útokom hádala o pozemok.

"Paríž na ňu nezabudne. Venujeme jej športovisko, aby jej pamiatka a jej príbeh zostali medzi nami a pomáhali niesť posolstvo rovnosti, ktoré je posolstvom olympijských a paralympijských hier," uviedla Hidalgová podľa agentúry Reuters.