Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Pärssinen a Del Gaizo podpísali ročné zmluvy s Nashvillom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťtriročný Pärssinen odohral v minulej sezóne v drese Nashvillu 44 zápasov, v ktorých zaznamenal osem gólov a štyri asistencie.

Nashville 10. septembra (TASR) - Fínsky hokejista Juuso Pärssinen sa dohodol s Nashvillom na predlžení spolupráce. S klubom NHL podpísal nový ročný kontrakt v hodnote 775.000 dolárov. V drese Predators pokračuje aj americký obranca Marc Del Gaizo, ktorý súhlasil s ročnou dvojcestnou zmluvou za rovnakú sumu.

Dvadsaťtriročný Pärssinen odohral v minulej sezóne v drese Nashvillu 44 zápasov, v ktorých zaznamenal osem gólov a štyri asistencie. Pripísal si aj jeden duel v play off. Fínskeho útočníka Predators draftovali v roku 2019 z celkového 210. miesta (7. kolo), má na konte 37 bodov (14+23) v 89 stretnutiach v profilige. V drese "Suomi" získal v roku 2021 bronz na MS juniorov.

Del Gaizo odohral v minulej sezóne deväť duelov v NHL a dosiahol tri asistencie. Dvadsaťštyriročný obranca väčšinu ročníka pôsobil v nižšej AHL, keď za Milwaukee nastúpil v 60 zápasoch základnej časti a zaznamenal 34 bodov (8+26). V 15 stretnutiach play off pridal štyri góly a tri asistencie. Informoval o tom portál TSN.