Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Vadovičová po prvej disciplíne: Nič mi nevychádzalo

Na snímke slovenská reprezentantka v parastreľbe Veronika Vadovičová počas finále vzduchovej pušky žien na 10 m v stoji v kategórii R2 na XVII. paralympijských hrách 2024 v Paríži 30. augusta 2024. Foto: TASR/SPV/Roman Benický

Vadovičová sa predstavila už na svojej siedmej paralympiáde a v rámci nich už v sedemnástom finále, doteraz nazbierala štyri zlaté a po jedenej striebornej a bronzovej medaile.

Chateauroux 30. augusta (TASR) - Veronike Vadovičovej nevyšlo úvodné vystúpenie na paralympijských hrách v Paríži. Do finále vzduchovej pušky postúpila bez problémov z 3. miesta kvalifikácie, no v boji o medaily jej výkon stačil len na konečnú šiestu priečku. "Dnes mi nič nevychádzalo," zhodnotila.

Vadovičová priznala, že ju "zomleli" príliš veľké očakávania, ktoré od seba mala pred svojou úvodnou disciplínou. Pred pretekmi si tak nedokázala dostatočne dobre oddýchnuť. "Dnešný deň nebol vôbec ten správny na strieľanie, už od včerajšieho večera som bola veľmi nervózna. Išla som skôr spať, no spalo sa mi veľmi zle. Myslím si, že som mala od seba príliš veľké očakávania. To je asi to, čo strelcov najviac zabíja. Kto dokáže udržať svoje očakávania, svoje chcenie, ten v týchto disciplínach vyhráva," povedala po finále.

V ňom dosiahla výkon 165,0 b. Výsledok ju mrzel o to viac, že v tréningoch na strelnici v meste Chateauroux, ktoré je vzdialené necelých 300 km od Paríža, sa jej darilo. "Jeden jediný tréning mi nevyšiel dobre, v ten deň som sa necítila dobre a mala som teplotu. V dnešnom finále to bolo skôr len hádanie toho správneho momentu na výstrel. Pozícia, poloha všetko bolo výborné, aj ten odpal. V hlave som to mala, ale niekde vnútri to podvedomie veľmi chcelo," uviedla.

Vadovičová sa predstavila už na svojej siedmej paralympiáde a v rámci nich už v sedemnástom finále, doteraz nazbierala štyri zlaté a po jedenej striebornej a bronzovej medaile. V Paríži má šancu na siedmu v ďalších dvoch disciplínach. "To prvé pomyslené namočenie do vody je to najhoršie. Vždy ľutujem, že táto disciplína je vždy prvá a na nej sa to najviac prejaví. Je to najmenej stabilná disciplína, lepšie by bolo, keby boli najskôr tie disciplíny v ľahu," dodala.



/vyslaný redaktor TASR ny/