Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Pickford vyzdvihol výkon Bellinghama: Jude je úžasný

Na snímke kapiitáni zľava Harry Kane (Anglicko), Martin Škriniar (Slovensko) a Jude Bellingham (Anglicko) bojujú o loptu počas osemfinálového zápasu Anglicko - Slovensko na ME vo futbale v nemeckom meste Gelsenkirchen v nedeľu 30. júna 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

V predposlednej minúte nadstavenia udrel efektnými nožničkami Jude Bellingham, ktorý poslal duel do predĺženia.

Blankenhain 1. júla (TASR) - Anglický futbalový brankár Jordan Pickford deň po dramatickom osemfinálovom súboji na ME so Slovenskom (2:1 pp) vyzdvihol výkon spoluhráča Judea Bellinghama, ktorý svojím gólom v nadstavenom čase zachránil Albión od vyradenia a poslal zápas do predĺženia. V ňom po 50 sekundách skóroval kanonier Harry Kane a rozhodol o postupe favorita.

Slováci mali na dosah historický postup do štvrťfinále európskeho šampionátu po góle Ivana Schranza z 25. minúty. Krátko po zmene strán sa podarilo vyrovnať Philovi Fodenovi, no gól pre ofsajd neplatil. "Zápas bol ako na horskej dráhe. V rozhovore pred stretnutím som povedal, že víťazstvo bude závisieť hlavne od našej odolnosti. Jude je zlatý chlapec, úžasný hráč, ktorý nás svojimi skvelými nožničkami udržal na turnaji," uviedol Pickford na pondelkovej tlačovej konferencii.

V predposlednej minúte nadstavenia udrel efektnými nožničkami Jude Bellingham, ktorý poslal duel do predĺženia. Už v jeho prvej minúte využili Angličania momentum a Harry Kane svojím 65. reprezentačným gólom rozhodol o postupe do štvrťfinále. Vyrovnať mohol v závere prvej časti predĺženia Peter Pekarík, ale z ťažkej pozície poslal loptu nad bránu. "Bol to neuveriteľný moment," povedal o Bellinghamovom góle Pickford. "No vzápätí som začal premýšľať, či VAR opäť nevstúpi do hry, pretože pri vyrovnávajúcom góle Phila k tomu prišlo. Slovensko si dlho držalo vedenie, v závere sme museli šliapnuť na plyn, čo sa nám našťastie podarilo. Hneď úvode predĺženia dal Harry druhý gól a potom to už bolo o našej mentalite, aby sme duel dotiahli do konca," uviedol podľa DPA 30-ročný brankár Evertonu.

Albión sa vo štvrťfinále stretne so Švajčiarmi, ktorí v osemfinále vyradili obhajcov titulu z Talianska (2:0). Duel je na programe 6. júla v Düsseldorfe. "Helvéti" postúpili z A-skupiny nezdolaní z druhého miesta. "Je to pre nás ďalší náročný súper. Úroveň sa stále zvyšuje a my musíme pridať. Do duelu dáme 100 percent. Veríme, že naši priaznivci budú stáť pri nás. Sú našou veľkou súčasťou, ktorá nám dodáva energiu. Atmosféra, ktorú pre nás vytvárajú, je vynikajúca," opísal svoje pocity pred štvrťfinále Pickford.