Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Šport

Plzeň šokovala Frankfurt v závere, Jemelka bol pyšný na celý tím

Erik Jirka, archívna snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Plzeň v 38. minúte prehrávala po góle Huga Ekitikeho, ešte do konca prvého dejstva však dokázal vyrovnať spoza šestnástky Pavel Šulc.

Frankfurt 27. septembra (TASR) - Futbalisti Vitorie Plzeň ešte štyri minúty pred koncom prehrávali o dva góly, no napokon vo Frankfurte vybojovali cenný bod. Vo svojom úvodom zápase hlavnej fázy Európskej ligy remizovali 3:3 na pôde víťaza súťaže z roku 2022, k čomu prispel aj slovenský krídelník Erik Jirka v pozícii striedajúceho hráča.

Plzeň v 38. minúte prehrávala po góle Huga Ekitikeho, ešte do konca prvého dejstva však dokázal vyrovnať spoza šestnástky Pavel Šulc. "Vyzeralo to, že sa bude v závere iba dohrávať. Oni potom zaspali, bolo super, že sa nám podarilo znížiť v 86. minúte a mohli sme sa pokúsiť aspoň vyrovnať. Pocity sú úžasné, že z takého ťažkého zápasu berieme aspoň bod," zhodnotil priebeh stretnutia strelec prvého gólu hostí.

Frankfurt dostali v druhom polčase do dvojgólového vedenia v krátkom časovom slede Dina Ebimbe a Rasmus Kristensen. V závere zápasu však domáci tím poľavil, čo dokázalo české mužstvo patrične využiť. Najprv po dohranej štandardke Václav Jemelka vrátil loptu do vápna, center poslal presne na voľného Princa Kwabena Adua, ktorý prekonal brazílskeho brankára Kaua Santosa. V tretej minúte nadstaveného času zostala lopta po aute v malom vápne, Santos nechal hlavičkovať svojho obrancu, ktorý poslal loptu iba nad seba. Následne sa rozbehol po loptu, zrazil sa so svojim spoluhráčom a spadol. To využil Jemelka, ktorý ju ľahko dorazil do prázdnej brány.

"Príliš veľa gólov nedávam, ani som poslednú dobu často nechodil na štandardné situácie. Som veľmi rád, že som chlapcom pomohol, pretože prvý inkasovaný gól išiel na môj vrub. Teším sa, že sme vybojovali bod, vydreli sme si to. Som pyšný na celý náš tím, že sme to za stavu 1:3 nezabalili a dotiahli sme to aspoň na remízu," povedal Jemelka podľa portálu idnes.cz.

Kouč domácich Dino Toppmöller vyjadril rozčarovanie zo štvrtkového výsledku. "Napokon sa s ním musíme zmieriť. Dostali sme dva góly po dlhých vhadzovaniach, ten posledný bol priam groteskný. Môžeme si za to sami, od prvej do poslednej minúty musíme hrať maximálne koncentrovane. Za stavu 3:1 sme mali pocit, že sme zápas vyhrali," nešetril kritikou Toppmöller.

Štyridsaťtriročný kouč taktiež skritizoval výkon gólmana Santosa, ktorý medzi troma žrďami nahradil zraneného Kevina Trappa: "Vybehnúť v závere nebolo príliš dobré rozhodnutie, pravdepodobne sa cítil sebavedomý. Stále je v procese učenia, v ktorom nie je vždy všetko tak, ako by si možno želal. Táto skúsenosť jeho sebavedomie pravdepodobne mierne utlmí. Teraz ide o to, aby dokázal vhodne reagovať."