Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Po Ogierovej havárii pred Rely Poľska zomrel 69-ročný muž

Na snímke policajti vyšetrujú miesto nehody bielej Toyoty osemnásobného majstra sveta v rely Sebastiena Ogiera a spolujazdca Vincenta Landaisa. Foto: TASR-AP

Osemnásobný majster sveta a jeho spolujazdec Vincent Landais sa zrazili s autom, v ktorom boli 69-ročný muž a 67-ročná žena.

Varšava 1. júla (TASR) - Šesťdesiatdeväťročný muž zomrel po havárii francúzskeho automobilového pretekára Sebastiena Ogiera. K nehode došlo v príprave na nedeľnú Rely Poľska, osemnásobný majster sveta a jeho spolujazdec Vincent Landais sa zrazili s autom, v ktorom boli 69-ročný muž a 67-ročná žena.

Bezprostredne po nehode nemal nikto zo zúčastnených vážne zranenia, muža krátko na to prepustili z nemocnice. Hovorkyňa poľskej polície Marta Domanská uviedla, že dcéra zosnulého mu v nedeľu volala záchrannú službu v dôsledku nevoľnosti z horúceho počasia. Príčinu úmrtia potvrdí utorková pitva. "Pretože v nedeľu bolo extrémne horúce počasie a od havárie ubehlo niekoľko dní, nevieme, či tieto dva prípady spolu súvisia alebo nie," citovala Domanskú agentúra AP.

Ogier sa vyhol vážnym zraneniam, spoločne s Landaisom ich už prepustili z nemocnice v Olsztyne. Francúzsky jazdec v nedeľných pretekoch neštartoval.