Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Podľa prieskumu SZĽH je 52% klubov za účasť hráčov KHL v reprezentácii

Na snímke sprava kapitán Tomáč Tatar, tréner Craig Ramsay, jeho asistent Ján Pardavý, Peter Cehlárik a Martin Faško-Rudáš. Foto: TASR - Michal Runák

Prieskum inicioval zástupca HKM Zvolen Dušan Mráz na aprílovom zasadnutí Kongresu SZĽH.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Podľa prieskumu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) je 52 percent slovenských klubov za účasť hráčov KHL v reprezentácii SR. Inicioval ho zástupca HKM Zvolen Dušan Mráz na aprílovom zasadnutí Kongresu SZĽH. Zväz informoval o výsledkoch prieskumu v oficiálnom stanovisku.

"Kluby slovenského hokejového hnutia mohli na základe návrhu zástupcu HKM Zvolen Dušana Mráza z aprílového zasadnutia Kongresu SZĽH v uplynulých týždňoch vyjadriť svoj názor na účasť hráčov s platným kontraktom v KHL v slovenskej reprezentácii. Do názorového prieskumu boli zahrnuté všetky kluby, ktoré mali právo hlasovať na Kongrese SZĽH. Z tých, ktoré zahlasovali, bolo za účasť hráčov KHL v reprezentácii 52 percent, proti účasti hráčov KHL v reprezentácii bolo 38 percent klubov, pričom 10 percent klubov sa zdržalo. Hokejové hnutie sa v názorovom prieskume teda prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov. Tréneri národného mužstva tak budú mať pri nominácii na medzinárodné turnaje voľnú ruku a bude na jednotlivých hráčoch, či nomináciu do reprezentácie príjmu. Nominácia hráčov a realizačného tímu na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie bude známa v najbližších týždňoch," uviedol SZĽH.

Najbližšou akciou slovenskej hokejovej reprezentácie bude turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026, ktorý sa uskutoční od 29. augusta do 1. septembra v Bratislave. Slováci sa na ňom stretnú s tímami Rakúska, Maďarska a Kazachstanu.