Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Pogačar sa chce pokúsiť o triumf na troch Grand Tours v jednom roku

Na snímke Tadej Pogačar. Foto: TASR/AP

Len sedem jazdcov na čele s Belgičanom Eddiem Merckxom triumfovalo na všetkých troch pretekoch Grand Tours vo svojej kariére

Ľubľana 21. októbra (TASR) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar nevylučuje, že sa v budúcnosti pokúsi o historický triumf na pretekoch Giro d'Italia, Tour de France a Vuelta a Espana v jednom roku. Dvadsaťšesťročný Pogačar zvíťazil tento rok na Gire a Tour a navyše získal titul majstra sveta, no na Vuelte sa nezúčastnil.

Len sedem jazdcov na čele s Belgičanom Eddiem Merckxom triumfovalo na všetkých troch pretekoch Grand Tours vo svojej kariére. Nikomu sa však nepodarilo dosiahnuť tento cieľ v jednom kalendárom roku.

"Možno by som to mohol dosiahnuť v jednej sezóne keď budem starší. Získať ružový dres z Gira a rovnako i žltý z Tour je pekné, ale môžete ich nosiť iba tri týždne. Dúhový dres majstra sveta môžem mať na všetkých pretekoch," sprostredkovala Pogačarovo vyjadrenie agentúra DPA.

Slovinský pretekár bude v roku 2025 s najväčšou pravdepodobnosťou štartovať na dvoch Grand Tours. Na Tour de France sa bude uchádzať o štvrtý titul, na Vuelta a Espana v roku 2019 skončil tretí. Jeho účasť sa očakáva aj na jarnej klasike Miláno-Sanremo.