Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Šport

Pogačar vyhral v Lombardsku štvrtýkrát v rade

Slovinský cyklista Tadej Pogačar. Foto: TASR/AP

Jazdec tímu SAE Team Emirates bol už pred štartom najväčším favoritom.

Como 12. októbra (TASR) - Slovinec Tadej Pogačar triumfoval v sobotňajších pretekoch Okolo Lombardska a stal sa druhým cyklistom histórie, ktorému sa na záverečnom monumente sezóny podarilo zvíťaziť štyrikrát za sebou. Pred ním to zvládol len Talian Fausto Coppi.

Jazdec tímu SAE Team Emirates bol už pred štartom najväčším favoritom. Do samostatného úniku šiel 48 km pred cieľom počas stúpania na Colma di Sormano a napokon finišoval o 3:16 min pred Belgičanom Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step). Pódium doplnil domáci Giulio Ciccone z Lidl-Treku.

Dvadsaťšesťročný Pogačar zaznamenal 25. triumf v sezóne. "Každé víťazstvo je špeciálne a to dnešné tiež, pretože tím pracoval naozaj tvrdo. Všetko záviselo od nás, myslím, že sme odviedli dobrú prácu a som naozaj šťastný, že som to dokázal dokončiť. Preteky sú naozaj ťažké, obzvlášť posledných 40 kilometrov. Vedel som, že ak si v tom stúpaní vybudujem nejaký náskok, tak to pravdepodobne vyjde až do cieľa. Na konci som si užíval povzbudzovanie fanúšikov a teším sa na oddych," uviedol víťaz tohtoročnej Tour de france i Giro d'Italia v cieli.



Okolo Lombardska (Bergamo - Como, 252 km):

1. Tadej Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) 6:04:39 h,
2. Remco Evenepoel (Belg./Soudal Quick-Step) +3:16 min,
3. Giulio Ciccone (Tal./Lidl-Trek) +4:31,
4. Jon Izaguirre (Šp./Cofidis) +4:34,
5. Enric Mas (Šp./Movistar),
6. Pavel Sivakov (Fr./SAE Team Emirates) obaja rovnaký čas