Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Šport

Pokles kvality vody v Seine spôsobil odklad pretekov

Pohľad na rieku Seinu, kde bola zrušená súťaž v triatlone počas paralympiády 2024, v nedeľu 1. septembra 2024 v Paríži, Francúzsko. Foto: TASR/AP

K zníženej kvalite vody malo dôjsť v dôsledku silných dažďov.

Paríž 1. septembra (TASR) - Organizátori paralympijských hier v Paríži sa rozhodli preložiť triatlonové preteky na pondelok z dôvodu poklesu kvality vody v rieke Seina. Súťaž sa mala pôvodne konať v nedeľu 1. septembra.

K zníženej kvalite vody malo dôjsť v dôsledku silných dažďov. Rovnakému problému usporiadatelia čelili už počas OH 2024, keď museli odložiť triatlonové preteky mužov a zrušiť niekoľko tréningov v Seine. "Najnovšie testy ukázali pokles kvality vody, ku ktorému došlo v súvislosti so silnými dažďami v uplynulých dvoch dňoch. V dôsledku toho voda nie je v mieste konania pretekov dostačujúca a prekračuje limit stanovený Svetovým triatlonom," citovala z vyhlásenia organizátorov agentúra Reuters.

Usporiadatelia pôvodne presunuli 11 paratriatlonových medailových súťaží na 1. september pre obavy z počasia, pričom 2. a 3. september vyčlenili ako náhradné dni.