Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Šport

Poľský futbalový zväz finančne pomôže klubom, ktoré zasiahli povodne

Na snímke hasiči zasahujú pri povodni v meste Stronie Slaskie na juhozápade Poľska vo štvrtok 19. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Poľský futbalový klub Slask Vroclav odložil pondelňajší domáci zápas proti Stalu Mielec a poskytol svoj štadión pre zber materiálnej pomoci pre ľudí a kluby, zasiahnutých povodňami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Varšava 20. septembra (TASR) - Poľský futbalový zväz (PZPN) finančne pomôže klubom, ktoré v nedávnom období zasiahli povodne. Z fondu uvoľní viac ako 400-tisíc eur. Záplavy v Poľsku sú najhoršie v regióne za uplynulých 20 rokov.

V ich dôsledku zahynulo najmenej 24 ľudí, z toho sedem v Poľsku. Tretie najväčšie mesto Poľska Vroclav čelí mimoriadnym škodám. "Spolu s predsedami provinčných zväzov sme sa rozhodli venovať 1,75 milióna poľských zlotých na pomoc klubom postihnutým povodňou," uviedol prezident PZPN Cezary Kulesza.

Poľský futbalový klub Slask Vroclav odložil pondelňajší domáci zápas proti Stalu Mielec a poskytol svoj štadión pre zber materiálnej pomoci pre ľudí a kluby, zasiahnutých povodňami. Klub tiež spustil finančnú zbierku na pomoc pri povodniach a hráči a tréneri navštívili postihnuté oblasti, aby rozdali základné veci.