Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Šport

Pospíšil bude hrať v úvode prípravy na centri: Vážim si príležitosť

Slovenský hokejista v drese Calgary Flames Martin Pospíšil (vľavo), obranca Jose Sharks Calen Addison (uprostred) a brankár San Jose Sharks Devin Cooley počas zápasu zámorskej NHL Calgary Flames - Jose Sharks v Calgary vo štvrtok 18. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný útočník debutoval v zámorskej profilige vlani, keď v drese Calgary odohral 63 zápasov s bilanciou osem gólov a šestnásť asistencií.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Calgary 22. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Martin Pospíšil dostal v úvode prípravného kempu Calgary Flames v NHL príležitosť byť center v útoku, v ktorom ho doplnia Jonathan Huberdeau a Anthony Mantha. Dvadsaťštyriročný útočník debutoval v zámorskej profilige vlani, keď v drese Calgary odohral 63 zápasov s bilanciou osem gólov a šestnásť asistencií.

Od svojho zamestnávateľa dostal aj novú zmluvu na dva roky a svoj herný rast potvrdil na uplynulom svetovom šampionáte v Česku, kde bol s bilanciou tri góly a štyri asistencie tretí najproduktívnejší hráč výberu trénera Craiga Ramsayho. Slovensku pomohol aj na domácom finálovom kvalifikačnom turnaji k postupu na ZOH 2026 do Milána.

"Vážim si túto príležitosť, ktorú som dostal od trénerov. Pokúsim sa na ľade urobiť všetko, čo je v mojich silách. Som nadšený, že môžem hrať vo formácii s Hubym a Manthom. Dúfam, že to bude fungovať," uviedol Pospíšil pre oficiálny klubový web. "Plamene" odohrajú prvý prípravný zápas v noci na pondelok v Seattli. Základnú časť NHL odštartujú 9. októbra vo Vancouveri.