Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Šport

Pospíšil je hrdý na Honzeka, tréner Huska vidí v ich príbehu podobnosť

Na snímke sprava slovenský hokejista Samuel Honzek a hráč Edmontonu Noah Philp v zápase zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers - Calgary Flames v noci na 24. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Devätnásťročný útočník figuroval v zostave "plameňov" v troch dueloch prípravy na novú sezónu a okrem jedného presného zásahu si pripísal na svoje konto až päť asistencií.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Calgary 26. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Samuel Honzek prežíva mimoriadne vydarený tréningový kemp v klube NHL Calgary Flames. Devätnásťročný útočník figuroval v zostave "plameňov" v troch dueloch prípravy na novú sezónu a okrem jedného presného zásahu si pripísal na svoje konto až päť asistencií. Úlohy Honzekovho mentora sa pritom zhostil jeho krajan Martin Pospíšil. Hlavný tréner tímu Ryan Huska vidí v ich kariérnom príbehu podobnosť.

Podľa kormidelníka Flames kládla slovenská dvojica dôraz na tréningy v letnej príprave, ktorú absolvovala spolu. Práve starší Pospíšil mal v nej potiahnuť mladšieho Honzeka, čoho svedkom bol aj Huska. "Boli momenty, keď Samuel hovoril: ´Myslím si, že sme už urobili dosť´ a Martin povedal, že ešte neskončili," uviedol 49-ročný kouč pre oficiálny portál Flames. Huska narážal aj na životný príbeh Pospíšila, ktorý sa musel na ceste do zámorskej profiligy vyrovnať s viacerými zraneniami, no odhodlaním dosiahol svoj vytúžený cieľ: "Je to súčasť ´Martyho´, takže jeho krajan sa učí od chlapíka, ktorý si musel prejsť všetkými krokmi, aby sa dostal až sem. Vyrovnal sa s niekoľkými zraneniami, podobne ako Honzek minulý rok. Musel sa presadiť v AHL a nakoniec presvedčiť ľudí v Calgary, že si zaslúži šancu hrať a chopil sa jej. Medzi oboma chalanmi je určite veľa podobností."

Pospíšil uznal, že Honzek má všetky predpoklady na to, aby už v tejto sezóne prešiel z juniorského hokeja do profesionálneho. "Ide mu to naozaj veľmi dobre a som na neho hrdý. Ukazuje všetky svoje prednosti, ktoré má. Je veľký, silný a vie korčuľovať. Hovoril som mu, aby hral jednoducho a keď robí tieto veci, môže byť naozaj efektívny," povedal Pospíšil na adresu Honzeka.

Dvojica preniesla súhru aj do zápasu. V noci na štvrtok v súboji s Vancouverom adresoval Pospíšil v 51. minúte prihrávku Honzekovi, ktorý vyrovnal na priebežných 2:2. Flames nakoniec prehrali s Canucks 3:4 po predĺžení.