Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Šport

Pre Mbappeho je cťou hrať proti Ronaldovi: Je legenda futbalu

Francúzsky futbalista Kylian Mbappe sa pozerá hore počas zápasu šestnásťfinále medzi Francúzskom a Belgickom na futbalovom turnaji Euro 2024 v nemeckom Düsseldorfe. Foto: TASR/AP

Tridsaťdeväťročný Ronaldo, ktorý hrá na rekordnom šiestom európskom šampionáte, priznal, že ide o jeho posledné ME.

Hamburg 4. júla (TASR) - Francúzsky futbalista Kylian Mbappe povedal, že je mu cťou hrať proti svojmu idolovi Cristianovi Ronaldovi. Útočníci sa proti sebe postavia v piatkovom štvrťfinálovom zápase ME medzi "Les Bleus" a Portugalskom, ktorý má výkop o 21.00 h v Hamburgu.

"Je to pre mňa česť. Každý vie o mojom obdive ku Cristianovi," uviedol francúzsky kapitán podľa AFP, ktorý sa netají tým, že ako malý chlapec mal v izbe vyvesené plagáty s Ronaldom. Odvtedy sa dnes 25-ročný Mbappe s hviezdnym Portugalčanom spoznal aj osobne: "Postupom času som ho spoznal, stále sme v kontakte. Snaží sa sledovať moju kariéru."

Tridsaťdeväťročný Ronaldo, ktorý hrá na rekordnom šiestom európskom šampionáte, priznal, že ide o jeho posledné ME. Jeho šnúru tak môže zápas s Francúzskom ukončiť. "Je naďalej legendou futbalu, ale dúfame, že zajtra vyhráme a posunieme sa bližšie k finále," dodal na Ronaldovu adresu Mbappe.