Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Šport

Premier League v minulej sezóne minula 45 miliónov na súdne poplatky

Na snímke futbalista FC Arsenalu Leandro Trossard (tretí sprava) reaguje na červenú kartu počas zápasu 5. kola anglickej Premier League Manchester City - FC Arsenal v meste Manchester 22. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Najviac výdavkov išlo na spor s úradujúcim majstrom Manchestrom City či na vyšetrovanie FC Chelsea pre finančné nezrovnalosti spojené s bývalým majiteľom klubu Romanom Abramovičom.

Londýn 26. septembra (TASR) - Vedenie anglickej futbalovej Premier League minulo v uplynulej sezóne viac ako 45 miliónov libier na súdne poplatky. Najviac výdavkov išlo na spor s úradujúcim majstrom Manchestrom City či na vyšetrovanie FC Chelsea pre finančné nezrovnalosti spojené s bývalým majiteľom klubu Romanom Abramovičom.

City čelí 115 obvineniam z porušenia finančnej fair play. Pojednávanie sa začalo tento mesiac a predpokladá sa, že verdikt padne na budúci rok, ale ešte pred koncom tejto sezóny. Premier League sa zaoberala aj pravidlami udržateľnosti, pre ktoré v minulom ročníku strhla body Evertonu i Nottinghamu, pripomenula agentúra DPA.