Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Šport

Premiérový extraligový gól Žabku rozhodol duel, chváli ho aj Országh

Na snímke vpravo hlavný tréner HC'05 iClinic Banská Bystrica Vladimír Országh. Foto: TASR/Marko Erd

V poslednej minúte predĺženia sa v hre troch na troch presadil iba 20-ročný obranca Boris Žabka.

Banská Bystrica 21. septembra (TASR) – Banskobystrickým hokejistom zariadil dva body v prvom kole Tipos extraligy v zápase proti Spišskej Novej Vsi netradičný strelec. V poslednej minúte predĺženia sa v hre troch na troch presadil iba 20-ročný obranca Boris Žabka. Stanovil konečný rezultát duelu na 4:3 pp a zaknihoval vôbec svoj prvý extraligový gól.

"Som rád za môj prvý zásah v extralige, ale hlavne som rád, že sme zápas zvládli a vyhrali ho aj za dva body. Nebolo to úplne ideálne dve tretiny a ani tá tretia tretina, ale verím, že to bude len lepšie a v nedeľu vyhráme doma znovu. Čo sa môjho gólu týka, videl som, že tam prepadli nejakí hráči Spišskej, tak som išiel dopredu, Alex Voyer mi to tam dobre nahral a dal som gól, zavrel oči a vystrelil. Som zaň rád, ale hlavné je, že sme tímovo vyhrali," hodnotil svoj gól i priebeh duelu proti Spišiakom Boris Žabka.

K výkonu a schopnostiam tohto mladíka v bystrickom drese a mládežníckeho reprezentanta sa vyjadril aj tréner tímu spod Urpína Vladimír Országh: "Boris Žabka je typ hráča, ktorý takéto situácie obľubuje. Je to výborný korčuliar, vie zaútočiť, hlavne keď je na ľade veľa priestoru. Môj asistent Ivan Majeský ho tam na predĺženie poslal, dal mu šancu a Boris ju využil. Ak šancu dostanete, treba sa jej chopiť a on ju chytil za ten správny smer."

Banskobystričania v dueli proti vicemajstrovi zo Spiša dvakrát viedli, ale v druhej tretine razom prehrávali 2:3. Až v tretej tretine sa im podarilo vyrovnať zásluhou Tomáša Matoušeka. Jeho zásah poslal duel do predĺženia. "Prvá tretina bola fajn, boli sme aj v tlaku, išlo to celkom dobre. Druhá však bola z našej strany katastrofálna, prehrávali sme veľmi veľa súbojov a Spišská sa na nás dotiahla. Išla do vedenia. To si musíme pozrieť, tam sa nemôžu diať také veci aké sa diali na modrých čiarach, najmä straty pukov a z toho plynula určitá panika v hre. V tretej tretine sme sa do zápasu vrátili, našťastie sa nám podarilo vyrovnať a ubrániť aj oslabenie v závere riadneho hracieho času a potom i v predĺžení. Následne sme tak mali šancu vyhrať zápas a to sa podarilo," hodnotil duel 32-ročný Matoušek s reprezentačnými skúsenosťami, ktorý bral dva body takpovediac všetkými desiatimi, keď ešte dodal: "Podľa mňa bude extraliga možno ešte vyrovnanejšia než bola minulý rok. Každý bod je zlatý, berieme dva, čo je super. Neberieme to ako stratu bodu. Za tú zlú druhú tretinu to beriem ako zisk dvoch bodov. Do každého zápasu pôjdeme s tým, že ho chceme vyhrať. Pristupujeme k tomu zodpovedne, musíme plniť to, čo nám Vlado Országh hovorí a vtedy budeme úspešní."