Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Šport

Preteky v Novom Meste zrušili, český zväz sa vzdal organizácie

Ilustračná snnímka. Foto: TASR

Podľa českých médií sa Zväzu lyžiarov ČR (SLČR) nepodarilo zabezpečiť financovanie podujatia.

Nové Mesto na Morave 21. augusta (TASR) - Podujatie Svetového pohára v behu na lyžiach v Novom Meste na Morave, ktoré sa malo konať od 31. januára do 2. februára 2025, sa neuskutoční. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) uviedla, že český zväz sa vzdal organizácie z ekonomických dôvodov.

Podľa českých médií sa Zväzu lyžiarov ČR (SLČR) nepodarilo zabezpečiť financovanie podujatia. "Bez jednoznačne garantovanej podpory zo strany štátu je v českých pomeroch usporiadanie takej veľkej a prestížnej medzinárodnej akcie nereálne, lebo nesie príliš veľké riziká, ktoré v záujme fungovania zväzu a všetkých jeho disciplín nemôžeme podstúpiť," uviedol pre web SLČR jeho generálny sekretár Jan Šindelář.

Do Nového Mesta na Morave, kde sa v minulosti konali aj etapy Tour de Ski, sa mal Svetový pohár v bežeckom lyžovaní vrátiť po piatich rokoch. Vo Vysočina Aréne, ktorá pravidelne hostí v zime aj vrcholné podujatia v biatlone a v lete na horských bicykloch, súťažili klasici v SP naposledy v januári 2020. Preteky naplánované na ďalší rok museli zrušiť pre opatrenia v čase pandémie koronavírusu.